Met de kinderen naar Zuid-Spanje? Deze plekken moet je zien!

09.08.2016 10:30

Jaja, ik weet het. We zitten nog middenin de zomervakantie. Maar dat betekent niet dat je niet alvast kunt gaan nadenken over de herfstvakantie (of misschien nog een lastminute weg?). Zuid-Spanje is onze favoriet. Zeker met kleine kids. Er is genoeg te doen en met niet al te veel pech nog een heerlijke temperatuur ook. Wij zouden het wel weten!

Waar moet je heen? 
Naar Andalusië. Ga eens niet met je gezin twee weken in een huisje aan een van de costa’s zitten, maar ontdek het echte Spanje. Kidsproof welteverstaan. Via Zomerzin stel je je perfecte reis samen. Je kiest je ‘bouwstenen’ (activiteiten), voegt je locaties toe, vervoer en de voorpret kan beginnen. Wij tippen de drie leukste plekken en activiteiten in Andalusië;

 1. De stad Granada is de meest Arabische stad van Andalusië. In de kleine straatjes vind je kraampjes met geurige en kleurige kruiden en je kunt badderen in een sprookjesachtige hamman. Slaap je met je gezin in een finca buiten de stad, dan kun je bijvoorbeeld ’s ochtend de stad bezoeken en ’s middag aan het zwembad liggen met een boekje, terwijl je kinderen de een na de andere duik nemen. Een appartement in de stad is ook leuk en handig voor een plasstop of om even een broodje te smeren. Ga ’s avonds ook nog even de stad in, want dan komt de stad echt tot leven en is het Alhambrapaleis verlicht. Echt sprookjesachtig mooi!
  Ben je in Granada, dan moet je zeker naar het paleis. Met de activiteit Alhambra 4 kids mogen je kinderen zich verkleden als ridder of prinses en in outfit door het kasteel lopen. Ook krijgen ze een sprookjesboek om thuis nog eens in te verdwijnen. Boek wel van te voren ivm beperkte plekken.Schermafbeelding 2016-08-01 om 11.06.49
 2. Sevilla is dé stad van de flamenco en passie. Spaanser wordt het niet. Geef je over aan het Spaanse ritme – ach, het is toch vakantie – en neem ook lekker een siësta. Of schuif, net als de Spanjaarden zelf, om 21.00 u nog aan in een van de heerlijke tapasbarretjes. Jullie lekkere hapjes en wijn, terwijl jullie kroost zich met de Spaanse kinderen vermaken onder de sinaasappelbomen. Waar slaap je? In een prachtig landhuis met zwembad bijvoorbeeld, of in de stad zelf.
  Boek een flamenco workshop – in een flamencojurk of met een stoere hoed op wordt er gestampt en geklapt op de muziek – of ga wandelen door een sinaasappelboomgaard, sinaasappels plukken en lekker lunchen.Schermafbeelding 2016-08-01 om 11.35.37
  Schermafbeelding 2016-08-01 om 11.36.04
 3. Na alle drukte van de stad kun je in de olijvenregio echt even tot rust komen en weer opladen (voordat na de vakantie de hectiek thuis weer op volle toeren verder gaat). Slaap tussen de olijfbomen (én zwembad) of in een voormalige olijfmolen. Geniet van het heerlijke weer, het nog lekkerdere eten en het prachtige uitzicht! Bij een Spaanse familie thuis midden op het platteland kun je onder leiding van een Spaanse mama zelf op de traditionele manier chorizo maken. Een superleuke dag uit voor de hele familie.
  Schermafbeelding 2016-08-01 om 11.47.22

 

 

 

 

 

 

 

Schermafbeelding 2016-08-08 om 16.40.11

Me-to-We & Zomerzin was here
Dit is een samenwerking tussen Me-to-We & Zomerzin, een kleinschalige reisorganisatie met reizen in Europa op maat. En speciaal voor kinderen. Voor meer informatie en het boeken van een vakantie, klik je hier.