Kindvriendelijke verborgen parels in Haarlem

15.10.2015 04:55

Als je een dagje weg wilt met je kind denk je misschien niet direct aan het altijd drukke Haarlem. Toch doen! Wij hebben namelijk onwijs leuke hotspots ontdekt, waar je met een gerust hart naartoe kan met je kroost.

Pippa’s
Een biologisch non profit restaurant om te ontbijten, lunchen, dineren, borrelen en waar je misschien zelfs ondertussen kan werken, terwijl je peuter in de grote speelhoek zijn gang gaat. Bij Pippa’s wordt met een knipoog naar de wereldkeuken gekookt, van makreelpaté tot lasagne en Libanese curry, dus er staat voor ieder wat wils op de (kinder)menukaart. Pippa’s organiseert regelmatig (kleine) evenementen, zoals een kookworkshop en iedere zondagmiddag is knutsel- en voorleesmiddag waarbij de kinderen na afloop zelf gezonde hapjes mogen maken.

Pippa’s zet zich in voor goede doelen. Momenteel zijn ze, samen met basisschool De Kring, bezig met een inzamelingsactie voor Syrië. 70 Leerlingen maken een schilderij met het thema ‘In mijn dromen…’ Vanaf 8 oktober tot de kerstvakantie worden de schilderijen tentoongesteld bij Pippa’s. Ze zijn ook te koop en de opbrengst van de schilderijen gaat naar War Child.

pippas

Eethuis Nurks in de Hout
Terwijl je zelf op het terras of binnen geniet van een latte, kunnen je kinderen op- en rondom het terras ravotten of binnen aan een kleurplaat werken. Vooral de ligging van dit eet- en pannenkoekenhuis, maakt het een plek waar we vaak willen komen. Vanaf het terras heb je namelijk prachtig uitzicht op de herten in het stadspark Haarlemmer Hout. Bookmark hun Facebook voor de verschillende kindvriendelijke activiteiten op de agenda!

nurks

Speeltuin het paradijsje
Eerlijk toegegeven, wij zitten niet graag in een speeltuin. Altijd gillende en jankende koters en als moeder zijnde continue doodsangsten uitstaan dat je kind uit het klimrek dondert. Nee, ik zit nog liever in de regen te stoepkrijten met m’n kind, dan dat ik naar een echte speeltuin moet. Máár deze speeltuin in Haarlem is toch best wel heel erg leuk. Een paradijsje, een afgezette binnentuin met een laagdrempelig karakter, met speeltoestellen, een klim-en sluipheuvel en een trampoline, waar je met slecht weer ook naar binnen kunt om te knutselen en spelletjes te spelen.

speeltuinparadijsje

Ga ook eens naar: Het theater in de herfstvakantie!