Lees en huiver: 19 prangende kledingkwesties tijdens je zwangerschap

23.08.2016 19:10
prangende, kleding, zwangerschap

Als je zwanger bent verandert je lijf en dus ook je garderobe. Wat Renske een nogal een enerverende toestand vond. Aanschouw: de 19 absoluut prangende kledingkwesties waar je mee te maken krijgt tijdens je zwangerschap.

Lees ook: Deze 32 meisjesnamen heb ik klaarliggen, misschien heeft iemand er wat aan?

Fase 1: maand 1 t/m 3

 • Oh mijn godje, zie ik een lichte welving? Ik zie een lichte welving! Een superlichte welving weliswaar, maar ik zeg: het is een BUIK en dat is het! De erwt is echt een avocado geworden. Zucht.
 • Er is echter één klein probleem: the word is nog niet out. En dus zullen de mensen denken dat ik een fatty aan het worden ben.
 • Ik heb er uren over nagedacht, maar ik zie maar één oplossing: wijde kleding.

Fase 2: maand 4 t/m 6

 • GELUKKIG, iedereen weet het. Iedereen weet dat ik zwanger ben. Dan is het nu tijd voor de dag die ik wist dat zou komen: ik mag mijn buik showen. De wijde shirts gaan uit, de strakke tops aan. Hier kom ik mensen. Hier kom ik. Wat zal ik een complimenten krijgen voor mijn buik, niet te geloven.
 • Niemand zegt iets. De motherfokkers. De huichelachtigen.
 • Weet je wat, ze zijn gewoon jaloers. Bovendien moet ik eens leren focussen op wat er wél goed gaat in mijn leven. En dat is in dit geval dat ik al mijn oude strakke shirtjes weer aan kan. Shirtjes die de afgelopen honderd jaar out of the question waren vanwege mijn muffintop.
 • Hoe dat komt? Nou, de muffintop is sinds kort opgevuld met de baby. Wat inderdaad een beetje walgelijk en weird klinkt, ik weet het, maar het is de natuur, en de natuur houd je niet tegen. Nee, echt niet. Als de natuur zich iets in haar hoofd heeft gehaald, nou, berg je dan maar!

Fase 3: maand 7 en 8

 • Even serieus, ik draag nu een paar weken mijn oude strakke shirtjes met veel plezier, maar wat ziet mijn oog de laatste dagen? Mijn shirtjes kruipen omhoog. Ofwel: ze worden te klein. En dus is het tijd om te shoppen tot ik drop. Ik ga op zoek naar positiekleding. Het leven is mooi, het leven is goed, waar hebben ze eigenlijk écht leuke zwangerschapskleding?
 • Nou, dat weet ik dan ook weer. Leuke zwangerschapskleding vinden is nog geen sinecure. En het is daarbij nog een hele onderneming om je eigen stijl ‘overeind’ te houden als je zwanger bent. Veel spullen zijn namelijk razend burgerlijk en saai.
 • Goed nieuws! Ik heb net gehoord dat Asos.com leuke positiekleding verkoopt. Dus dat wordt ontzettend hippe maternity-dingen in mandjes pleuren. De hele avond! Hoewel ik online shoppen nog steeds een toestand vindt met de juiste maat vinden enzo. En ik haaaaat terugsturen. Maar we gaan ervoor.
 • Oké, ik weet niet wat er mis is met mij, maar ik heb dus duuzend dingen in mijn Asos-mandje gestopt, en ik druk steeds maar niet op de PAY-knop. Ik denk dat het komt omdat ik niet zeker weet of ik het pas, want ik snap het matensysteem niet, en bovendien zit het me dan toch ook weer niet lekker dat ik het allemaal maar kort draag. En bovenal haat ik dus terugsturen. Meer dan andere mensen. Ik haat het echt zo erg. Ik haat het erger dan heel veel andere dingen die ik haat.
 • Misschien dan toch maar live gaan passen ergens. En dan neem ik een tof vest of een gave trui die ik na de bevalling ook nog aan kan. Een gewoon ding, zeg maar. Financieel ook echt veel slimmer!
 • Godsamme wat een hel der hellen is dit. Ik kan niks vinden, van de gewone dingen pas ik echt niks. Of het is te groot, of het is te klein, of het staat gewoon raar. De verkoopster heeft al honderd dingen voor me gehaald en nu moet ik trouwens echt bijna huilen.
 • Ik haat de verkoopster trouwens want ze begrijpt me echt niet hoor. Ze heeft net dus iets gezegd, ik kan het bijna niet herhalen, maar ik doe het toch maar (met sommige dingen moet je niet alleen  willen dealen). Ze zei: ‘Mevrouw, misschien moet u maar even wachten met gewone kleding shoppen tot u bent bevallen.
 • DAFUCK?! Realiseert ze zich wel dat ik helemaal niets, maar dan ook niets meer heb om aan te trekken? Dat ik alles wat ik nog aan kan al tienduizend keer heb gedragen? Ik wil iets LEUKS aan, iets mödisch, en ik wil het nu. Ik heb een uitgewoonde kledingkast en dat is zielig voor alle partijen.

Fase 4: maand 9

 • Wanneer ga ik bevallen? Oh, over vier weken. VIER weken?? Hoe moet dit goed komen? Ik heb nu echt niks leuks meer om aan te doen.
 • Ik heb het! Ik ga schoenen kopen. Nieuwe schoenen passen altijd en liften een hele outfit in een flits. Hup, naar de winkel.
 • Ik ben net ergens achter gekomen, en dat is dat je dus niet op zaterdagmiddag met een megadikke buik schoenen moet gaan passen in de ZARA. In de eerst plaats omdat dan de hele wereld in de ZARA rondhangt, in de tweede plaats omdat je als je duizend weken zwanger bent niet meer bij je veters kan komen. En het Zara-personeel is er nou eenmaal niet om je te helpen met veters strikken.
 • Goed, ik geef het op. Ik weet het allemaal ook niet meer. Ik weet helemaal níks meer. Behalve dan dat ik nog 3,5 week moet. Ik denk dat ik maar ga naaktlopen. De schaamte voorbij! Dat schijn je toch al te moeten, tijdens je bevalling. De schaamte voorbij. Dus waar wacht ik nog op?

 Lees ook: 8 Zwangerschapskwalen die helaas permanent zijn