Lente-tip: met z’n allen naar Mas d’en Haut!

Kun jij wel een vakantie gebruiken? Wij in ieder geval wel! In mei en juni is het genieten voor gezinnen op de France camping Mas d’en Haut. Kamperen, maar dan net even leuker!

Heel veel leuker eigenlijk, want Mas d’en Haut is niet zomaar gewoon een camping in Frankrijk. Niet alleen is het een luxe eco-camping, het ligt op een geweldig mooie plek, je kunt er heerlijk eten, de accomodaties zijn gerieflijk en is een heel legioen vriendjes voor je kinderen. Het wemelt er namelijk van de Nederlanders. En ho stop, nu niet meteen afkeurend je neus ophalen, want we hebben het hier niet over een soort patatcamping waar de hele dag de smartlappen uit de speakers bij het campingwinkeltje klinken. Mas d’en Haut is gewoon een absolute aanrader.

In de Meivakantie (van 23 april t/m 6 mei) organiseren Paula en Willem, de eigenaren van de camping, de Stoere Gezinnen Weken, waar je kinderen hun hart bij zullen ophalen. Ze kunnen dan ouderwets fikkie stoken, spannende boswandelingen maken, zoeken naar de gele buiksalamander, hutten bouwen, en meedoen aan een spannende dropping en nog veel meer. Er worden dikke pannenkoeken en croques monsieurs gebakken en kippenbouten geroosterd voor het echte buitenleven gevoel. Geloof ons, die iPad komt pas in de auto terug naar huis weer uit de rugzak!

En het is niet alleen voor de kinderen één groot feest, ook ouders kunnen hun hart ophalen. Je slaapt namelijk in prachtige safaritenten, dus geen gepruts met zelf opzetten en luchtbedjes in klamme slaapcabines. Er is een zwembad en een meertje, bergen speelgoed en geweldig sanitair met toiletpapier met kastjes waar je je shampoo de hele week kunt bewaren. Je hoeft dus niet meer zo enorm knullig met je wc-rol over de camping, iedere keer als je moet.

Een paar keer per week dekken Paula en Willem hun lange tafels, koken de sterren van de hemel, met ingrediënten uit de moestuin, en op vrijdag sluiten ze af met een kinderdisco waar de kinderen de hele week verzoeknummers voor kunnen inleveren. Verder is er op het terrein een barretje waar je vers brood, goede koffie en koude wijn kunt halen, en zelfgemaakte taart. En als klap op de vuurpijl hebben de de tenten ook nog eens elektra en een ijskast. Hoe heerlijk is dat?

Haal de zomer in je bol door een heerlijke week op Mas d’en Haut te boeken. Met dit in het vooruitzicht is het zo eind april!

Geschreven door
More from Vala van den Boomen

Ouders geven autistisch adoptiekind terug – en waarom sommige dingen wél taboe moeten blijven

Vala doorbreekt graag ouderschaps-taboes, omdat ze vindt dat er maar weinig is...
Lees verder