Linda (25) over haar post-bevallingslijf: “Gelukkig houdt mijn vriend van een beetje vol.”

Linda kreeg als enige van haar vriendinnen jong een kind. “Als ik met ze ga stappen, voel ik me anders. Zij gooien er een sexy jurkje tegenaan en een beetje mascara, en zijn klaar. Ik moet er echt meer uit de kast trekken”

“Het is nu zes maanden geleden dat ik bevallen ben van mijn zoontje. Ik ben nog steeds aan het wennen aan mijn nieuwe lijf. Ik was vroeger al wat zwaarder, maar sinds ik moeder ben is de boel echt slapper geworden. Vooral mijn buik. Ik tennis sinds kort weer, dat voelt goed. Maar ik weet ook wel; die flubberhuid krijg ik daarmee niet meer weg. Mijn vriend houdt gelukkig van een beetje vol, iets om vast te pakken. Nou, dat heb ik genoeg. Dat hij nog steeds gek is op mijn lijf, helpt. Dat maakt het iets makkelijker om zelfverzekerd te zijn.”Advertisement

“Sinds mijn zwangerschap zijn mijn borsten meer gaan hangen. Bovenaan zit nu een soort kuiltje, waar ze gewoon leeggezogen zijn door mijn zoontje. Ik moet tegenwoordig goede bh’s kopen om de boel een beetje omhoog te hijsen. Dat mijn lijf zo veranderd is, moet ik nog accepteren. Als je 45 jaar bent is dat misschien makkelijker dan op mijn leeftijd. Als ik met vriendinnen ga stappen, voel ik me anders. Zij gooien er een sexy jurkje tegenaan en een beetje mascara, en zijn klaar. Ik moet er echt meer uit de kast trekken om een beetje leuk voor de dag te komen. Een outfit vinden die mijn buik een beetje verbloemt, die wallen wegwerken met make-up.”

“Het is soms lastig om met kinderloze vriendinnen te praten over wat er in mijn leven speelt. De korte nachten, tijd voor jezelf vinden. Maar ook bijvoorbeeld de ongelukjes die ik tegenwoordig weleens heb wanneer ik mijn zoontje oppak van het aankleedkussen. De eerste keer dacht ik: wat is dit? Wist ik veel dat je dat kon krijgen nadat je een kind hebt gekregen. Toch ben ik blij dat ik jong moeder ben geworden. Mijn moeder was 48 jaar toen ze overleed. Als ik net zo oud word, heb ik mijn zoontje in ieder geval zijn diploma zien halen en kunnen helpen verhuizen naar zijn eerste eigen huis. Al hoop ik natuurlijk stiekem veel ouder te worden en ooit op mijn kleinkinderen te passen.”

_w4a0709

lightsbytena_preffered-image-1

Deze interviewserie met fotoshoot kwam tot stand in samenwerking met lights by TENA, een nieuw product dat pas sinds begin dit jaar verkrijgbaar is in de Nederlandse supermarkten en drogisterijen. Het ligt in het schap tussen de reguliere inlegkruisjes. Een op de drie vrouwen van 35+ krijgt te maken met kleine ongelukjes. Je kan hier een gratis proefpakket bestellen, zodat je het kan proberen. Doe er je voordeel mee.

 

Lees hier alles over ons advertentiebeleid.

Geschreven door
More from Philippine Dankelman

Wij hebben dé tip voor als het regent: eten tussen de flamingo’s!

Op de een of andere manier is het in de zomer makkelijker...
Lees verder