Mamafiets: waar moet je op letten en wat is onze favorieten?

Als je kinderen hebt, is het aanschaffen van een echte mamafiets een goede zet! Met deze fiets speciaal ontworpen voor mama’s is er extra stilgestaan bij de veiligheid van jou als mama, maar ook voor je kleintje(s).Bekende merken van een mamafiets zijn de Cortina Family, Gazelle Bloom en Batavus.

Wil je zelf ook een mamafiets aanschaffen? Lees in dit artikel waar je op moet letten bij het aanschaffen van een mamafiets, welke opties een mamafiets heeft en wat onze favoriete mamafiets is!

Waar op letten bij het kopen van een mamafiets?

Bij de mamafietsen is er extra veel aandacht besteedt aan het ontwerp hoe de fiets het beste voor zijn doel kan dienen, namelijk jezelf en je kleintje op een veilige manier verplaatsen. Om deze veiligheid te kunnen garanderen, is het belangrijk dat je mamafiets voldoet aan de volgende opties:

Dubbele standaard

Hoe onhandig: je fiets willen parkeren met je kind in het voorzitje en 2 boodschappen tassen aan je stuur. Je raad het misschien wel: je fiets zal gegarandeerd omvallen! Een dubbele standaard zorgt ervoor dat je fiets steviger stilstaan en je kind (plus de boodschappen) niet vallen!

Stuurvergrendeling

Dat een mamafiets niet omvalt, is opgelost dankzij de dubbele standaard. Om zeker te zijn dat je stuur niet omklapt als je naast je fiets staat, is het ook belangrijk dat de mamafiets beschikt over stuurvergrendeling.

Voldoende ruimte tussen stuur en zadel

Een goede mamafiets heeft voldende ruimte tussen het stuur en zadel. Wel zo makkelijk als je kleintje voorin het kinderzitje zit en jij op je fiets wilt springen. Ben je zwanger? Dan is het nog belangrijker dat er voldoende ruimte zit. Je zal ook met je zwangere buik op de fiets moeten kunnen springen!

Overige belangrijke opties voor de mamafiets

De 3 belangrijkste opties voor een mamafiets staan hierboven opgesomd. Verder is het ook handig als je mamafiets beschikt over de volgende opties:

  • Breed stuur
  • Voorrekje voor bijvoorbeeld je boodschappen en/of fietskrat (natuurlijk alleen als je kleintje niet meegaat tijdens jouw fietstocht)
  • Verschillende versnellingen
  • Jasbeschermers
  • Verlengde drager, voor als je je kinderstoeltje vervangen wilt voor een zware boodschappentas!

De beste mamafietsen van Fietsvoordeelshop.nl! 

Onze favoriete mamafiets is de Gazelle Bloom C7 2022. Deze fiets is misschien wel de beste moederfiets onder de moederfietsen van nu! Aan alle opties is gedacht: een brede instap, stuurslot, lage instap, dubbele standaard en verlengde bagagedrager.

Ook heeft deze mamafiets maar liefst 7 versnellingen. Wel zo handig voor als je je kleintje(s) en boodschappen van A naar B wilt hevelen. Naast de 7 versnellingen is er ook gedacht aan de zadelvering. Deze vering zorgt voor een comfortabele zit! Je kan deze mamafiets van Gazelle aanschaffen in de kleuren brui-groen of zwart-mat, voor een bedrag van 949 euro!

Ben je benieuwd naar deze mamafiets van Gazelle? Maak dan geheel vrijblijvend en volledig kosteloos een afspraak voor een proefrit bij één van de fysieke winkels van Fietvoordeelshop.nl! Ook als je nog twijfelt tussen een mamafiets of een bakfiets is het handig om een proefrit te maken.

 

 

Geschreven door
More from Boyd

Kinderen en fietsen: Welke maat kinderfiets is juist voor mijn kind?

Ben je op zoek naar een fiets voor je kleine, maar weet...
Lees verder