12 bakerpraatjes die het geslacht van je baby kunnen voorspellen (NOT!)

13.01.2018 05:00
geslacht baby

Als ze deze 12 bakerpraatjes moet geloven die het geslacht van haar baby voorspellen, zou Tanja in verwachting zijn van een dochter. Maar of dat ook waar is…?

Lees ook: Hoera je baby heeft wenkbrauwen! (En welke kleur heeft je afscheiding vandaag?)

Ik had zelf het – overigens op niks gebaseerde – voorgevoel dat ’t een jongen was. Maar Mark en zijn beste vrienden waren overtuigd van een meisje. Hun theorie? Hoe meer rotzooi de vader uitgevreten heeft in z’n leven, hoe groter de kans op een dochter. Tja, in dat geval zou de kans op een meisje bij ons inderdaad aanzienlijk zijn.

En zo waren er nóg meer aanwijzingen dat we een dochter zouden krijgen…

 1. De Chinese Kalender.
  Een spiritueel vriendinnetje raadde me aan om een Chinese voorspelling te doen. Kan gewoon online. En natuurlijk deed ik dat. Voor de zekerheid twee keer. De uitslag? Tot twee keer toe: een meisje.
 2. Sinaasappelsap.
  Ergens las ik dat als je veel trek hebt in versgeperst sinaasappelsap de kans groot is dat je een dochter krijgt. En laat het nu zo zijn dat ik de supermarkt niet in kan zonder een stop bij zo’n zelfpersautomaat.
 3. Zin in zout? Dan krijg je een jongen.
  Maar de weinige cravings die ik heb, zijn naar zoetigheid. Koekjes, cake en chocolade… Maar wel melkchocola, want puur vind ik sinds ik zwanger véél ben te zout. Duidelijk geen kereltje dit dus.
 4. Vollere borsten en billen.
  M’n kont is behoorlijk uitgedijd en al in de eerste weken groeiden mijn borsten een volle cupmaat. Schijnbaar het resultaat van een dochter in je buik.
 5. Puistjes.
  Ik heb nooit puisjes, maar nu opeens wel. Op m’n kin en in m’n decolleté. Beetje googlen en ja hoor: betekent een meisje.
 6. De zwangerschapsgloed.
  Veel vriendinnetjes vond ik éxtra mooi toen ze zwanger waren en ik kon niet wachten tot ik ook die pregnancy glow zou krijgen. Maar uh, ja, ik ziet ’t niet, zeg maar. Ik vind mezelf er eerder moe uitzien, in plaats van stralend. En geen glow betekent wederom een dochter.
 7. Je haar.
  Dik, mooi haar zou duiden op een kereltje in je buik. Bij mij valt ’t alleen maar uit…
 8. De vorm van je buik…
  Als je buik rond is krijg je een meisje, is je buik puntig een jongen. Zeggen ze. Sorry, maar ik snap eigenlijk niet zo goed het verschil. Als in, ik zou echt niet weten hoe ik mijn eigen buik moet beoordelen. Rond, denk ik.
 9. Ook het gewicht van de vader zegt iets.
  Als de vader aankomt krijg je een jongen, valt hij af: een dochter. En waar ik natuurlijk alleen maar aankom, lijkt het wel of Mark de afgelopen maanden een paar pondjes is kwijtgeraakt.
 10. Veel misselijk? Dan wordt het een meisje…
  Jup.
 11. Veel verkouden? Ook dát duidt op een meisje…
  Mijn neus zit al een week verstopt.
 12. Een vrolijk humeur zou een jongen beteken.
  Uhm. Ja. Ik moet zeggen dat ik wel vaker de slappe lach heb sinds ik zwanger ben, maar daarentegen ben ik ook sneller cranky dan ooit…

Goed, en toen kwam het moment suprême. Daar lag ik op de bank bij de verloskundige voor de 20-wekenecho. Doordat al het bovenstaande wees op een grietje, kón het toch bijna niet anders…

Maar! Niets bleek minder waar, hoor. Luid en duidelijk was daar een jongen te zien. Ik krijg een zoon. Ik vrees dus toch dat het bij dezen voor eens en voor altijd officieel bewezen is dat die bakerpraatjes écht niet waar zijn…

Lees ook: Waarom je het geslacht van je baby zou willen weten