Met dit weer is NIETS lekkerder dan uitwaaien op het strand..

30.10.2015 04:55

Helaas is de zomer alweer voorbij en hebben de meeste strandtenten hun deuren gesloten. De meesten, maar gelukkig niet allemaal. Want met het heerlijke frisse windje en de najaarszon van dit moment is er niets lekkerder dan uitwaaien op het strand. Dik aankleden en gaan! En na die dosis frisse lucht verdien je natuurlijk een bak warme choco bij de open haard. Maar waar ga je die drinken?

Wij hebben de leukste strandtenten verzameld over de hele kust die het hele jaar geopend zijn én die voldoen aan de criteria open haard en chocomelk. Genieten met het hele gezin, want bij alle strandtenten zijn kinderen én honden meer dan welkom.

1. San Blas. Met snottebellen aan je neus van de frisse wind op het strand van Bloemendaal, waan je je seconden later in de Cariben bij San Blas. Het interieur is geïnspireerd op Panama, waar de eigenaren een periode hebben gewoond. Je voelt je er direct thuis. En ook qua temperatuur heb je direct het gevoel alsof je in Panama bent, want de houtkachels staan al te knisperen.

san.blas

2. De Waterreus.  Een ideale najaarsdag: even sightseeing in Den Haag, de dag afsluiten met een wandeling op het strand van Scheveningen en daarna uitrusten bij De Waterreus onder genot van een bak chocomelk met uitzicht op de Noordzee. Need we say more?

paal - 9

3. Club zand. Na een wandeling  over het strand van Castricum duik je meteen het terras op van Club Zand om heerlijk tot rust te komen. Want dat is waar Club Zand voor staat: ontspannen terwijl je kinderen verder kunnen spelen op het strand. Na  je kop chocomelk wil je nog lang niet naar huis, want iedere vrijdagavond kun je terecht voor onbeperkt tapas én pizza. Feest voor jou en je kind! Ook leuk; sinterklaasavond vieren bij club Zand! Jij genieten van de jamsessie op het strand, terwijl je kinderen de hele avond Pizza-Piet kunnen stalken. Win-win!
clubzand.
clubzand.1

4. Bad Egmond. Direct gelegen aan het strand én het centrum van Egmond. Kun je na de wandeling man en kind even dumpen bij Bad Egmond en jij nog even shoppen. Daarna kruip je lekker voor de houtkachel en kun je genieten van huisgemaakte erwtensoep. Voor de kinderen staan er ook pannenkoeken op het menu!
bad egmond

En voor wie er echt zin in heeft:
5. Paal 9 – op Texel.
Kilometers strand op Texel, dus je bent uren zoet met wandelen en schelpen zoeken. Paal 9 is gelegen op het meest zuidelijke stukje van Texel, een ongerept strand en het enige stukje in Nederland waar de duinen nog natuurlijk ontstaan en weer verdwijnen. In het duingebied kun je ook nog Hooglanders spotten, die grazen daar nog heerlijk rond. Genoeg van het strand? Kruip dan op de loungebanken bij de houtkachel en geniet van een kop chocomelk of erwtensoep.

paal - 9

 

Oh, en een tip; neem een extra setje kleding mee. Want hoe koud het ook is, je kind rent gegarandeerd het water in…

Lees ook: Met je stadskinderen naar Groningen: koetjes aaien en pepernoten proeven