Met kinderen op een stedentrip? Londen is daar dé plek voor!

17.10.2016 04:55

Nu de feestdagen in aantocht zijn veranderen de meeste grote steden hun straten in sprookjesachtige taferelen. Londen op zich is al magisch, maar nóg mooier met alle versieringen. Én er zijn verrassend veel leuke uitjes, restaurants en hotels te vinden die enorm kindvriendelijk zijn. Bonus: rond de kerst is óveral uitverkoop.

Een stedentrip naar een wereldstad is écht mogelijk met kinderen. Alleen moet je met je planning natuurlijk wel rekening houden dat ze echt niet te genieten zijn als je eerst 3 musea bezoekt en vervolgens Oxford street nog wil af paraderen. Als je maar twee of drie dagen gaat, zul je dus een keuze moesten maken uit alle leuke dingen die er te zien en te doen zijn, moeilijk! Je kunt er natuurlijk ook gewoon een weekje van te maken, dan kun je gewoon álles doen.

Om temper tantrums te voorkomen tijdens de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace of midden in het sjieke Harrods, is het verstandig om daarvoor vast de meeste energie te lozen. Regent’s park is één van de grootste parken van Londen en zit bomvol speeltuinen en klimparken. Ondertussen geniet jij van het uitzicht op het centrum en Westminster. Hierna kan je direct door naar de London Zoo, die zit in hetzelfde park.

regentszoo
Regent’s park en London Zoo

Hier moet je eigenlijk niet heen, maar  je moet het wel echt gezien hebben: Hamleys, de grootste speelgoedwinkel ter wereld. Ter wereld, ja. Zes verdiepingen vol speelgoed, meer dan 50.000 om precies te zijn. Dus. Euhm. Als je gespaard hebt voor deze vakantie kun je gerust naar binnen gaan, anders alleen even kwijlen voor de etalage.

Op naar de volgende. Erg cheesy (en uitgemolken), maar de London Eye mag je niet overslaan. Het kost je een rib uit je lijf maar het uitzicht over de stad is het echt waard. Echt!

hamleyeye

Hamley’s en London Eye

Zodra je de drempel over stapt ruik je de chocola al. Hier wil je echt nooit meer weg, een soort pretpark waar ouders óók echt lol hebben: M&M’s World! M&M pyjama’s, M&M speelgoed, M&M knuffels. Je kan het zo gek niet bedenken en het is er. Ze verkopen er nog net geen M&M meubels. Het allerleukste is natuurlijk de M&M’s proeven. En mee naar huis nemen.

Doe zeker de  Harry Potter Tour, als je echt punten wil scoren. Alle indrukwekkende sets uit de films zijn hier te bewonderen en je kan er zelfs doorheen lopen. Als je er dan toch bent moet je zeker op de foto gaan bij het magische platform 9 ¾, waar de koffertrolley in de muur verdwijnt. Kunnen ze het komende jaar lekker opscheppen op school. Wedden dat ze de rest van de dag braaf zijn en naar je luisteren? Kan jij mooi je slag slaan in de pas geopende Victoria’s Secret winkel, is manlief ook weer blij.

Als je je kinderen deze vakantie ook nog wat nuttigs wil leren, moet je zeker naar het National History Museum. Extra fijn hieraan is, is dat alle musea in Londen gratis zijn. Geen excuus dus om dit uitje over te slaan. In het natuurhistorische museum maak je op de ene verdieping kennis met een levensechte blauwe vinvis, een brullende T-Rex en een enorme krokodil en op de andere verdieping kom je meer te weten over de aarde en zijn de verschillende aardlagen te tellen. En tot april 2016 is er een tentoonstelling van de winnaar ‘Wild Life Photography’ van dit jaar, met adembenemende foto’s.  Ook doen: in de earthquake room wordt er een echte aardbeving nagebootst, spannend!

mmharrymuseum

En eigenlijk zijn al deze uitjes ook voor ons stiekem behoorlijk leuk. Hoelang is het geleden dat je je weer even kind hebt gevoeld? Ik bedoel, halloooo?! Onbeperkt M&M’s scheppen?? Yumm!

En al die inspanning verdien je natuurlijk een goed bed en rust. Die vind je in het Arosfa Hotel of Henry VIII. Beiden in de stad, maar toch rustig gelegen.

Lees ook: Gambia is de perfecte winterzon bestemming, écht! Lees maar..

arosfa

Arosfa hotel

henry8

Henry VIII hotel