Mirjam (40) over haar post-bevallingslijf: “Bij de volgende bevalling ben ik superslank!”

Mirjam woog meer dan 100 kilo. Afvallen lukte niet. Tot ze na haar bevallingen een maagverkleining nam. “Thuis grappen we weleens: we laten dit jaar het huis of Mirjam verbouwen.”Advertisement

“Ik kan mijn twee zwangerschappen niet de schuld geven. Al tijdens mijn studententijd was ik veel te zwaar. Ik bewoog amper en at te veel en te ongezond. Toen ik zwanger werd en voor het eerst bij de verloskundige kwam, zei zij meteen: jij moet extra controle krijgen en verplicht bevallen in het ziekenhuis. Vanwege mijn overgewicht was ik een risicogeval. Ik vond dat zo vernederend. Dat ik zo dik was geworden dat ik een gevaar voor mezelf en mijn kind vormde. Toen besloot ik: dit gebeurt me niet nog eens. Bij de volgende bevalling ben ik superslank!”

“Ik probeerde van alles. Sporten, minder eten, gezonder eten. Maar altijd viel ik terug in emotie-eten. Een zak chips en nog twintig dropjes erachter aan. Na mijn tweede bevalling vier jaar geleden was mijn lijf een rampgebied. Ik wil niet zeggen hoeveel ik woog, maar het was dik over de 100 kilo. Toen hakte ik de knoop door: dit moet anders. Ik wilde niet dat mijn kinderen als pubers al aan mijn graf zouden staan. Ik koos voor een maagverkleining en viel 42 kilo af. Op mijn benen, armen en buik hangt nu veel leeg vel. Misschien als ik ooit de moed en het geld heb, laat ik dat opereren. Thuis grappen we weleens: we laten dit jaar het huis of Mirjam verbouwen.”

“Mijn buik is zo slap dat mijn zoontje er weleens voor de grap in port met zijn vinger. Ik kan er inmiddels om lachen. Ook mijn borsten hangen. Bloot voor de spiegel denk ik niet; prachtig. Maar wel: goed gedaan. Ik heb mijn lijf terug en kan alles weer. Natuurlijk heb ik ook souvenirs overgehouden aan mijn zwangerschappen. Striae, bijvoorbeeld en af en toe een klein ongelukje waarbij ik wat druppels verlies. Toen ik laatst met een collega ballonnen opblies voor een feest op mijn werk, ging het mis. Ik heb de ballonnen maar aan mijn jongere, mannelijke collega gegeven en ben even snel naar de wc gegaan. Het hoort er nu eenmaal bij. Door het afvallen kan ik nu zoveel weer wél. Vroeger zag ik mensen hardlopen en was ik jaloers. Nu kan ik dat ook. Goed strak ondergoed aan zodat mijn buik niet alle kanten op beweegt, en gaan. In oktober loop ik een halve marathon. Hoe stoer is dat?”

_w4a0267_1

lightsbytena_preffered-image-1

Deze interviewserie met fotoshoot kwam tot stand in samenwerking met lights by TENA, een nieuw product dat pas sinds begin dit jaar verkrijgbaar is in de Nederlandse supermarkten en drogisterijen. Het ligt in het schap tussen de reguliere inlegkruisjes. Een op de drie vrouwen van 35+ krijgt te maken met kleine ongelukjes. Je kan hier een gratis proefpakket bestellen, zodat je het kan proberen. Doe er je voordeel mee.

 


Lees hier alles over 
ons advertentiebeleid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geschreven door
More from Philippine Dankelman

Eerste tekenen zwangerschap, is het nou wel of niet raak?

De eerste tekenen van een zwangerschap; nog voordat je een zwangerschapstest kan...
Lees verder