Ontdekken en leren bij het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam

11.08.2019 04:55
Topuitje: ontdekken en leren bij het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam

Heb jij een kleine Indiana Jones, Lara Croft of Freek Vonk in huis? Ga dan een keer naar het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam. Hier vind je grote opgezette dieren, spannende speurtochten, fossielen en een olifantenskelet.

Het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam zit op het Museumpark, waar je o.a. ook de Kunsthal en het Booijmans van Beuningen vindt. Maar in tegenstelling tot deze musea is het Natuurhistorisch kleinschalig, budgetvriendelijk en uitermate geschikt voor kinderen. Het museum heeft twee vaste speurtochten voor kinderen, een voor kinderen t/m 6 jaar oud, een eentje voor kinderen vanaf 7. Maar je kan ook zelf door het museum struinen.

Er is meer dan genoeg te zien, ook voor jezelf. Zo hebben ze een uitgebreide collectie opgezette zoogdieren, insecten, schelpen en andere curiosa. Daarnaast kenmerkt het Natuurhistorisch zich ook door een aantal ludieke collecties, zoals de ‘dode dieren met een verhaal‘ (hier vind je o.a. de Domino-mus en een McFlurry-egel) en de ‘uitslovers‘ (welk dier heeft de langste nek of de grootste tong?). Maar onze grootste favoriet, en deze mag je écht niet missen, is een vitrinekast met daarin een gedoneerde collectie van een dierenopzetter. Deze opzetter was het klaarblijkelijk niet helemaal eens met hoe dieren in de natuur zijn vormgegeven, en besloot zijn eigen ontwerpen te maken. Het resultaat is hilarisch (denk: een konijn met hoorns en een vogel met kiezen).

Het Natuurhistorisch Museum is perfect voor een druilerige middag. Het is niet supergroot, dus je hoeft er geen uren rond te hangen. Daarnaast is het ook geen rib uit je lijf. Voor kinderen kost een kaartje 3,50, en zelf ben je voor 7,00 euro binnen.

Natuurhistorisch Museum
Westzeedijk 345 (Museumpark)
3015 AA Rotterdam

Telefoon: 010 4364222
Openingstijden:  dinsdag t/m zondag 11.00 – 17.00 uur

Bron: Natuurhistorisch Museum

LEES OOK: Met je kroost naar Croos in Rotterdam, da’s pas genieten!