Oké, ik kom terug van de zin: “Ik ga nooooit meer kamperen”

14.06.2018 13:27

Philippine heeft een kampeertrauma. Als kind heeft zij jarenlang gekampeerd. Het waren fantastische vakanties, daar niet van, maar jeetje het was soms wel écht afzien.

Ja het zal er wel bij horen allemaal, maar kamperen was niet echt aan mij besteed. Met een wc-rol onder je arm naar het sanitairgebouw met Franse wc’s (wat dus een gat in de grond betekent. Hallo, hoe kun je daar een beetje fatsoenlijk je behoefte doen?!), en met hele dunne wandjes waardoor je alles van iedereen hoort. Douchen met een douchemuntje om slechts 3 minuten onder een schamel straaltje te staan – en had je net het muntje erin gegooid, kwam je erachter dat je je shampoo was vergeten. ’s Avonds met een afwasteiltje vol vieze vaat naar de afwasruimte waar het standaard stonk naar Mossel (Fransen houden van kamperen in eigen land en eten ook het liefst dagelijks mosselen, op de camping. Tenminste, dat leek zo). Een hele week stromende regen waardoor je op je luchtbed letterlijk je tent uit dreef, want zodra je je ’s nachts omdraaide en per ongeluk tegen de zijkant van de tent lag, het meteen doorlekte en dus je hele binnentent ook zeiknat was. En dat de hele week lang. Top. Of ’s nachts in de auto schuilen voor het onweer. Op een klein butagas-stelletje pasta koken, wat sowieso al drie kwartier duurde, en tegen de tijd dat het water eindelijk kookte werd het pannetje per ongeluk omver geschopt door een verdwaalde voetbal. Eén keer bleken we na een helse autorit van 12 uur bij aankomst op de camping de tentstokken te zijn vergeten… m’n moeder barste in huilen uit en zei: “nou dan gaan we weer naar huis!” Gelukkig wisten we bij de plaatselijke Carrefour een nieuwe tent te scoren, want ik geloof echt dat mijn moeder op het punt stond daadwerkelijk weer terug naar huis te rijden en de vakantie op te geven. Goed, kampeertrauma compleet. Toen ik zwanger was van onze oudste zwoor ik met mijn vriend om noooooit te gaan kamperen. Daar ben ik van teruggekomen.

Want toen ontdekte ik dus het fenomeen Glamping. Voor wie dat niet kent, Glamping in een notendop is: kamperen en genieten van het buitenleven, met de luxe van thuis (dus eigen wc, douche, zelfs een vaatwasser en aparte slaapkamers met échte bedden). Dat klinkt als muziek in de oren, nietwaar?

Bij Canvas Holidays hebben ze van die heerlijk grote safaritenten (zo heten die grote, luxe tenten waarin je glamorous kunt kamperen of nep-kamperen zoals mijn moeder het noemt, haha) met heel veel extra’s. Ze hebben er ook stacaravans en chalets, voor wie liever in een ‘echt’ huisje zit op de camping. Wat er allemaal in zit? Een volledig ingerichte keuken (hoera, hoef je niet meer in de weer met butagasstelletjes of je eigen servies mee te zeulen) en sommige hebben zelfs een vaatwasser (hallo vakantie!). Er zijn slaapkamers met echte bedden dus, met kussens en dekens – aan alles is gedacht. Bij de huisjes en tenten heb je ook een eigen tuintje met tuinset en ligbedden, zodat jij heerlijk kunt ontspannen terwijl de kinderen over de camping slenteren met hun nieuwe vriendjes of van de glijbaan roetsjen in het zwembad. Of ’s avonds met je partner wijntjes drinken en stokbroodjes met Franse kaas eten terwijl de kinderen als roosjes liggen te slapen (zo’n hele dag buiten doet wonderen voor de nachtrust!!). Als de camping het toestaat krijg je er zelfs een bbq bij. Echt ideaal, zo’n luxe accommodatie als je met (kleine) kinderen wilt gaan kamperen, want dan is wel het laatste wat je wil je druk hoeven maken om lekkende tenten en dus verkleumde kinderen, flesjes en hapjes die je moet opwarmen in het gedeelde keukengebouw of in de rij staan voor de douche met je peuter.

Vorig jaar hebben wij voor het eerst met onze twee kinderen in een Premium stacaravan ‘gekampeerd’. Het was fantastisch. Ik neem mijn zin “Ik ga noooooit kamperen” dan ook gelijk terug. Want wat een heerlijke vakantie hebben wij gehad. Afgezien van het feit dat de jongste op dag 1 de waterpokken kreeg, maar goed. Zelfs dat is overkomelijk wanneer je alle luxe om je heen hebt. En ‘kamperen’ met kinderen is toch echt wel het leukst. Genoeg vriendjes en vriendinnetjes om mee te spelen, de hele dag buiten zijn, spelen in de meest geweldige zwembaden en speeltuintjes. Echt leuk. De Premium stacaravans die Canvas Holidays aanbiedt (die overigens allemaal gloedjenieuw zijn of in ieder geval niet ouder dan 5 jaar) zijn er voor 5 personen, met 2 slaapkamers, en voor 6 personen, met 3 slaapkamers. Ze hebben een grote woonruimte met keuken, aparte badkamer en de ruime slaapkamers hebben allemaal airconditioning. Weet je in ieder geval zeker dat je kinderen op tijd naar bed kunnen en niet liggen te zuchten en te kreunen (en dus te gillen) dat ze het zo warm hebben. Zij rust, jij rust. Win-win! Bij aankomst zijn je bedden opgemaakt, staat er een welkomstcadeau klaar en de eindschoonmaak is inclusief. Next-level kamperen!

Dus ben jij nog op zoek naar een goed kidsproof vakantieadresje in de zomer in Frankrijk, Spanje, Italieë of Kroatië? Kijk dan zeker eens bij de Glamping-accomodaties van Canvas Holidays. Canvas selecteerde de mooiste campings in een aantal landen in Europa waar je onder andere dus ook op een glamping kunt kamperen. De Safaritent Deluxe en Deluxe (X)XL vind je in Kroatië en in Frankrijk de ‘gewone’ safaritent. Maar zelfs in die ‘gewone’ kun je de vakantie van je leven hebben. Zeker met kleine kinderen is een beetje comfort zó fijn. Laat de zomervakantie maar komen, ik weet al waar wij heenrijden volgende maand!

Speciaal voor Me-to-We lezers biedt Canvas Holidays nu 10% extra korting bij een boeking, bovenop alle al lopende acties, ook in de zomervakantie. Minimaal verblijf is 7 dagen. De kortingscode is: GENIETEN (geldig t/m 29 juni). Voor meer informatie en boeken ga je naar de website van Canvas Holidays.

 

 Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Canvas Holidays, maar de inhoud ervan is 100% van ons. Bij Canvas Holidays vind je de leukste vakanties voor het hele gezin. Lees hier meer over ons advertentiebeleid.