Perfect kinderuitje voor de zondag: Cinemini in EYE

04.03.2015 13:30
cinemini

Je hebt van die zondagen dat je om tien uur in de ochtend (als het hele gezin al eeuwen op is) denkt: wat zullen we nu weer eens ondernemen? Met name als het regent, buitenspelen geen optie is en de kinderen tegen de muren oplopen van verveling. Herkenbaar? Marit heeft de oplossing (een Amsterdamse, dat dan weer wel!)

Soms baal je als moeder dat je in de stad woont (zo weinig ruimte, zoveel verkeer, zo weinig groen, zoveel junks) maar vaker prijs je jezelf gelukkig. Want oh wat kan ik blij worden van nieuwe restaurantjes of theaters  (die in Amsterdam wekelijks opduiken) en oh wat is het fijn als er tussen al die nieuwigheden ook nog iets voor kinderen zit. Momenteel verheug ik me enorm op de komst van Cinemini in filminstituut EYE (aan de IJoever, vanaf Centraal station pont naar Buiksloterweg). Vanaf 8 maart kun je er met kinderen van 2 tot 6 jaar elke zondagochtend terecht in een speciale bioscoopzaal met zacht licht en aangepast geluid. De Taartrovers (makers van interactieve culturele projecten voor en met kinderen) verzorgen de inleiding.

Terwijl jij van een lekkere cappuccino nipt, kijkt het kroost naar bijzondere, korte (animatie)films uit de EYE-collectie. In maart zijn dat Mèh en Bèh en Konijn en Hert. Hier doet niemand moeilijk over peuters die het tijdens de vertoning op hun heupen krijgen en besluiten om de bioscoopzaal te verkennen. De kans is trouwens groot dat jouw ongedurige peuter de film uitzit, want een de vertoning duurt maar een half uur.

Na afloop kunnen de kinderen samen met de Taartrovers kennismaken met alle bijzondere eigenschappen van licht. Hoe ontstaat schaduw? Welke vormen kun je ermee maken? Kortom, de kinderen gaan los met licht, jij kunt je terugtrekken in EYE bar restaurant voor een verlaat ontbijtje.

Klinkt perfect, niet?

Toegangsprijs voor kinderen: 7,50 euro (incl. limonade)
Voor ouders, verzorgers en grootouders: 5 euro

www.eyefilm.nl