Deze plek in Spanje is ontworpen voor kinderen, en relaxed voor ouders

De eigenaren van Caserio del Mirador vlabij de Spaanse Costa Blanca hebben zelf 3 kinderen en weten daarom als geen ander wat ouders nodig hebben voor een ontspannen vakantie met kinderen. Deze appartementen zijn dan ook super kindvriendelijk, maar ook aan de ouders is gedacht. Op een half uurtje rijden van de stranden kun je genieten van de mooie omgeving en het lekkere eten, terwijl je je over de kinderen geen zorgen hoeft te maken. Van speelgoed tot eten, en van kinderbadjes tot babyfoons, ze hebben hier echt aan alles gedacht.

De drie kleinere appartementen zijn geschikt voor gezinnen met jonge kinderen terwijl de grotere appartementen met 2 slaapkamers meer voor de grotere gezinnen of ouders met wat oudere kinderen zijn. Alle appartement hebben een eigen keuken waarin jezelf kan koken. Je kan er ook voor kiezen om met de andere gasten te eten, of je eten te laten bezorgen op je eigen terras. Voor kinderbedjes, wipstoeltjes en zelfs als je wilt luiers, wordt allemaal gezorgd. En er staat een mand met speelgoed en kinderboeken voor je klaar wanneer je aankomt, geschikt voor de leeftijd van je kind. Wat heerlijk, hoef je zelf niet na te denken over welk speelgoed je mee moet nemen, en het scheelt behoorlijk in de bagage. En bij aankomst zijn er al wat boodschappen voor je gedaan waar je de eerste dagen mee doorkomt, zodat je niet meteen naar een supermarkt hoeft te gaan.

PicMonkey Collage

Bekijk ook: Heerlijk! Azuurblauwe zee in een rustig Turks plaatsje!

Op zaterdag wordt er voor de kinderen een kindermaaltijd georganiseerd, waarbij de ze lekker met zijn allen om de tafel zitten. Voor de volwassenen wordt er elke dag een ander menu bedacht, en als je zin hebt kun je mee-eten, je tekent je daar op die dag voor in. Kinderen eten eventueel mee voor de helft van de prijs. Of de kinderen kunnen aan het einde van de middag gezamenlijk eten, terwijl jij dan van die cocktail kan genieten. Als je ook een keer uit eten wilt is er keus genoeg. Eigenaren Johnny en Sarah hebben genoeg tips voor leuke restaurantjes, met of zonder kinderen. Ze bieden je namelijk de mogelijkheid om de babyfoon bij hen te brengen, of ze kunnen een oppas voor je regelen.

Het strand of zwembad zullen voor genoeg vertier voor het kroost zorgen, maar er is bij de accommodatie veel meer te doen. Er zijn schommels, een trampoline en lego om mee te spelen, maar ook ook dieren, zoals konijntjes, geitjes, honden, of pony’s. En op de laatste kan gereden worden. In de buurt kunnen mooie wandelingen gemaakt worden met het hele gezin, van lichte wandelingen tot wat meer bergklimmen. Er is zelfs een buggy te leen voor het wat ruigere terrein. De strandjes in de buurt liggen op ongeveer een half uur rijden, bijvoorbeeld Oliva of Denia. Het dichtstbijzijnde stadje is Jalon en dit ligt op ongeveer 10 minuten rijden. Hier zijn leuke markten, met bijvoorbeeld op dinsdag eten, en op zaterdag een vlooienmarkt. Jalon staat verder bekend om zijn goede vlees, en de beste slager van de regio zit dan ook hier.

Bekijk ook: Het mooiste baaitje van Spanje: supergeschikt voor kinderen

More from Anna Marij van der Meulen

In stijl logeren in Frans kasteel, en toch super kindvriendelijk

Een Frans kasteel, logeren in stijl, en nog kindvriendelijk ook, het bestaat!...
Lees verder