Psst, het ideale vakantiehuisje: B&B In de Bongerd

Psst, dit is een adresje waarvan Marit eigenlijk zou willen dat het een goed bewaard geheim blijft. Omdat de locatie zo mooi is, het huisje zo knus en de service alleraardigst. Maar om het niet te delen is ook weer zo zonde. Dus bij deze.

In de Bongerd heet het. Gerund door een ouder echtpaar en gelegen op de Drentse Hondsrug. Denk: dikke beddenspreien, lieflijke prieeltjes en een  knapperend haardvuur.  En bos, heel veel bos. Je kunt verblijven in het tuinhuisje of het gastenverblijf.  Mijn tip: kies voor de eerste optie, zeker met kinderen. Het gastenverblijf zit namelijk vast aan de oude Saksische boerderij, de woning van de eigenaars. Op zich niets mis mee, tenzij je graag een beetje privacy wilt.

Ravotten
Het sfeervolle tuinhuisje is met twee slaapkamers perfect voor een gezin met twee, of drie kinderen. Er is één master bedroom en een slaapkamer met een tweepersoonsbed waar eventueel ook nog een babybedje in past. Voor kinderen is er meer dan genoeg te doen in de omgeving: ravotten in het bos, Dierenpark Emmen bezoeken,  of het kneuterige dorpje Orvelte, “waar de tijd stil is blijven staan.”  Wel een beetje een commerciële kermis, maar ach, je moet toch wat. En die kleintjes vinden het prachtig.

Plus 
– veel ruimte rondom het tuinhuisje
– uitgebreid ontbijt dat je zelf kunt samenstellen. Desgewenst met krant erbij.
– prima service. Wij vroegen destijds om een extra babybedje voor Kai. Bij aankomst stond er een complete baby-uitzet klaar
– wifi

Min
– Vanuit de randstad is het een behoorlijk stuk rijden, zo’n dikke anderhalf uur

Prijzen
Vanaf 85 euro per kamer per nacht

In de Bongerd
Dinie van de Riet & Joop Burgers
Bonnen 43
9461 TC Gieten
Tel. 0592 262126 mob. 06 29210640
e-mail: [email protected]

Wil je meer tips voor vakantiehuisjes, uitjes en kindvriendelijke restaurants? Klik dan hier.

Geschreven door
More from Marit de Wit

Je weet dat je een hipstermoeder bent als…

Volgens de Britse krant The Guardian nadert het hipstertijdperk zijn einde. Niet...
Lees verder