Deze Portugese quinta is dé ultieme vakantietip!

07.03.2018 04:50
Deze Portugese quinta is dé ultieme vakantietip!

Als je aankomt wordt je verwelkomd door een zee van bloemen, zacht wuivende palmbomen en een prachtig uitzicht op de zonovergoten olijfbomen. De kleinschalige quinta van Isabel is een oase van rust in de drukke en populaire Algarve. Geloof ons, als je er eenmaal bent geweest wil je er echt niet meer weg!

De quinta van Isabel ligt aan het uiteinde van het pittoreske Almancil, een klein een relatief onbekend dorp een paar kilometer buiten Faro (dus supermakkelijk bereikbaar met het vliegtuig!). Almancil is populair bij vakantiegangers die op zoek zijn naar rust en luxe. Het park is kleinschalig (20 appartementen) en daardoor gemoedelijk en gezellig. Je kinderen vinden er makkelijk andere kinderen om mee in de tuin of in het kinderzwembad te spelen. Ook zijn er twee ‘fullsize’ zwembaden om zelf in af te koelen, of heerlijk ontspannen een boekje bij te lezen.

Op het park vind je een restaurant waar elke dag een uitgebreid ontbijt wordt geserveerd. Als je liever zelf voor je eten zorgt zijn er verschillende supermarkten in de buurt. In het restaurant wordt geen avondeten geserveerd, maar de appartementen zijn allemaal uitgerust met een keukentje. Soms ook wel lekker, als je kinderen hebt die moe zijn van de hele dag zwemmen, spelen en zonnen. Geen jengelende kinderen die je naar een restaurant moet slepen, maar gewoon lekker je eigen plan kunnen trekken.

Ben je de rust even zat en op zoek naar wat meer vertier? Dan loop je zo Almancil in, waar je een ruim aanbod aan restaurants en cafés vind. Ook de prachtige stranden van de Algarve zijn vanuit Isabel’s quinta makkelijk te bereiken. De kustlijn van Almancil behoort tot het Ria Formosa natuurreservaat, met het langste ononderbroken stuk beschermde kustlijn ter wereld. Geloof ons, het is er echt prachtig!

Wil je meer informatie over Quinta dos Amigos of gewoon boeken? Klik dan hier.

getimage-4getimage-1

getimage
getimage-3 getimage-2

Bron: Eliza was Here

LEES OOK: In de meivakantie genieten van dit prachtige uitzicht? Het kan op Sicilië