Hit the road, Jack! Zo gaan tieners wel met plezier mee op roadtrip!

29.10.2016 11:00

Eigenlijk gaan ze liever richting zon, zee, strand (en zuipen) van Lloret of een ander hitsig strand. Maar dat komt wel als ze 16 zijn. Of liever 25. Maar hoe hou je tieners dan tevreden? Amerika it is! Amerika spreekt tot de verbeelding: groot, groter, grootst. Dat geldt voor de pretparken, van Disney tot Universal, maar ook voor de Nationale parken en je cola of hamburger. Je hoeft je er zeker niet te vervelen! 

Snorkelen met zeekoeienRiksja Zeekoeien
“Gewoon” snorkelen kennen we wel. Maar heb je wel eens gesnorkeld met kolossale en vriendelijke zeekoeien? In Florida kan het. Met een gemiddelde lengte van drie meter en een gewicht van 500 kilo, ziet een zeekoe er vrij lomp uit. Toch zijn het hele zachtaardige beesten, die nieuwsgierig zijn en het vaak leuk vinden om even bij je rond te hangen. Zet je duikbril op en duik in het water. Geduld is wel een must, want in onze zomermaanden zijn er maar weinig zeekoeien. Maar als je er dan een ziet; wow!

 

Surfin’ USA
San Diego, aan de westkust van Amerika, is surfers’ Paradise. De plek om zelf eens te proberen de golven te bedwingen. Het ziet er zo makkelijk uit, maar verwacht heel veel gestuntel en genante momenten. Of je moet een natuurtalent zijn en in een keer de hoogste golven kunnen pakken. Mocht het je lukken om iets langer op je plank te blijven staan, dan ben je als  een pauw zo trots!

Fietsen door Zion National park
Voor een wandeling zijn ze zo af en toe nog wel te porren, maar wat dacht je van fietsen door Zion National park. Er loopt een groot aantal fietspaden door het park heen en de andere helft van het park is autovrij. Je deelt de weg alleen met de shuttlebus die er rijdt. En precies die shuttle gaat je met fiets en al naar boven brengen; hoef je alleen nog maar naar beneden te sjezen. Met stoere mountainbikes cruise je langs rode kalksteenwanden, roestbruine rotsen en kloven waar vroeger indianen woonden. Het decor wordt afgewisseld met stekelige cactusplanten. Vergeet niet te stoppen voor een picknick of korte wandeling.

Limo tour door Vegas
In the middle of no-where van een snikhete woestijnvallei duikt opeens Las Vegas op. Je weet niet waar je kijken moet, er is zoveel te zien. Overal flikkerende neonlichten, Elvis look-a-likes, hotels in de vorm van piramides en een circustent, een fonteinenshow en achtbaan door het hotel. Onze ultieme Vegas ervaring is om de Strip, daar waar het allemaal gebeurt, vanuit je Limo te bekijken. Reken maar dat je tieners de komende jaren nog gewoon lekker met je mee gaan hoor.

LEES OOK: Hoe houd je een tiener tevreden tijdens de vakantie? Nou, zo!

Riksja_Kids_Logo - juiste!!!Over Riksja Kids
Bekijk alle mogelijkheden voor rondreizen met kinderen op amerikakids.nl. RiksjaKids is een kindvriendelijke reisorganisatie van reizigers voor reizigers.  In onze reizen zorgen we voor een goede afwisseling in activiteiten die leuk zijn voor kinderen, maar ook voor ouders. Onze kidsspecialisten hebben zelf veel gereisd met kinderen en helpen je graag bij het samenstellen van jullie eigen reis. Het reistempo ligt wat lager waardoor je het land echt kan beleven. Voor meer informatie www.amerikakids.nl.

 Lees hier alles over ons advertentiebeleid.