7 Schaamteloze vragen die zwangeren te horen krijgen

10.10.2014 20:00

Vrouwen stellen Joy (28 weken zwanger) schaamteloos persoonlijke vragen over haar zwangerschap en bevalling. Ze schrijft het even van zich af. Dit zijn de ergste:

Op elk antwoord dat ik geef krijg ik ook meteen hun mening hierover te horen. Intussen word ik hier behoorlijk moe van. Maken alle vrouwen dit mee? En hoe zouden jullie deze beantwoorden? Hier een selectie van de vragen (waar geen goed antwoord op lijkt te bestaan…)

1
Hoeveel kilo ben je tijdens je zwangerschap aangekomen?
Als ik veel ben aangekomen vergelijkt mevrouw het met haar eigen ervaring en als ik in haar ogen weinig ben aangekomen, dan ben ik weer verkeerd bezig omdat ik op dieet ben.

2
Wat?! Eet jij tijdens je zwangerschap rauwe groenten in een restaurant?
Als ik ja zeg, dan heb ik mijn kind in gevaar gebracht en als ik nee zeg dan ben ik weer zo’n paranoïde zwangere vrouw. De preek “vroeger mochten we alles eten en we zijn er allemaal prima uitgekomen” is 2 seconden van mijn werkelijkheid verwijderd.

3
Hebben jullie nog seks nu je zwanger bent?
Even serieus! Wie stelt nou zulke vragen?!
Ik vraag jou toch ook niet of jij je man regelmatig oraal bevredigd of niet?

4
Wie van jullie gaat ‘s nachts de baby optillen als hij huilt?
Weer zo een vraag waar geen goed antwoord op is!  Met het antwoord Ik. – dan ben ik een ouderwetse tante die de emancipatie niet heb begrepen. De man kan toch een luier verschonen om kwart over drie ’s nachts?  Met het antwoord hij- Dan ben ik toch wel erg verwend als hij gewoon naar zijn werk moet terwijl ik zwangerschapsverlof heb en ook nog eens verwacht dat hij ’s nachts een luier kan verschonen.

5
Ben je van plan thuis te bevallen of in een ziekenhuis?
Soms heb ik zin om te antwoorden dat ik zeker thuis ga bevallen! En dat ik mij af vraag of zij zich geroepen voelt om ons na de bevalling te komen met het schoonmaken van alle lakens. Want ik zie echt geen andere reden waarom het in haar belang is om zulke vragen te stellen.

6
Ga je bij de bevalling een ruggenprik aanvragen?

Luister meid: Dit is mijn eerste bevalling! Ik heb absoluut geen idee wat mij te wachten staat. Maar ik wed dat jij nu op het punt staat mij te vertellen wat ik moet doen.

7
Ga je borstvoeding geven?
Dit is een absolute strikvraag! Heeft zij het wel gedaan, dan moet iedereen het kunnen. Heeft zij het niet gedaan, dan moet iedereen het niet kunnen. Of mijn borsten nou wel of geen melk kunnen geven komt niet eens ter sprake.

 

 

Foto: iStock