Sex na de bevalling: ik moest er de eerste weken echt niet aan denken (en daarna eigenlijk ook niet!)

25.11.2016 17:00

Sex na de bevalling is voor veel vrouwen een ding. Voor Barbara was het dat in ieder geval wel. De eerste weken moest ze er echt niet aan denken. Dit is hoe zij haar sexleven weer terugkreeg.

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Ik wil het hebben over seks dus, na de bevalling, want ik vond dat wel een ding. Vooral bij de eerste dacht ik dat het nooit meer goed zou komen, daaronder. Er was geen hechting aan te pas gekomen, maar die bowlingbal die ik eruit had moeten persen, liet op mij een diepe indruk achter.
Het was natuurlijk al begonnen voor dat moment, toen er verpleegkundigen met plakkers in de weer gingen die in mijn huid leken te snijden. Een paar uur later kwamen er weer nieuwe types mijn ziekenhuiskamer binnen, die een handschoen aan trokken en gingen strippen (gelukkig wist ik toen nog niet wat dat precies betekende). Hoe dan ook: down under associeerde ik met pijn, marteling en die bowlingbal. Toen de verloskundige na een week kwam kijken hoe het erbij lag, weigerde ik haar dan ook toegang. Ik kon het niet meer aan dat iemand zich met mijn doos bemoeide. Ik wilde me er zelf niet eens mee bemoeien. Sterker nog: een bezoekje aan de wc stelde ik zo lang mogelijk uit, zoveel pijn deed alles. Ga daar maar eens aanstaan als man.

Na een paar weken had ik wel het gevoel dat er iets moest gebeuren. Al mijn aandacht ging naar de baby, naar slaap inhalen, naar borstontstekingen. Als die fase langzaam weg ebt, moet je er toch weer aan gaan geloven, niet waar? Ik zal het dan ook nooit vergeten hoe goed mijn man dat aanpakte. Héél voorzichtig, maar ook heel vastberaden begon hij me op een avond te benaderen. Ik gaf me eraan over, doodnerveus, maar o, wat viel het me mee (ja, meer dan ‘meevallen’ zit er die eerste keer niet in, jongens). Vanaf daar konden we het weer gaan opbouwen.

Waarom vertel ik dit? Omdat ik vorige week ging koffiedrinken met de mensen van Christine le Duc. Er verscheen een doosje op tafel met daarin een roze, zijdezacht ‘ding’, waarvoor ik dit stuk schrijf. Een glad dingetje in een halve ei-vorm met een prachtig roze spiegeldoosje erbij, die als afstandsbediening werkt. Daar zit een plusje en een minnetje op die het eivormige ding doen vibreren. Je legt ‘m daar van onderen erop, zonder dat-ie erin hoeft en dan kan je ‘m laten vibreren, heel zachtjes. Ik denk dat het een perfect ding is voor vrouwen die net bevallen zijn en die er ook tegenaan hikken, net als ik. Helemaal niet eng of groot – geen ‘Tarzan’ of een ‘Bunny’ zoals je je voorstelt bij een toy voor volwassenen – maar vriendelijk en zacht. Net wat je nodig hebt om je ‘private parts’ na de bevalling weer te herontdekken. Het is een lovetoy, zoals ze het zelf noemen, uit de Calexotics Inspire-lijn van Christine le Duc. Daar vind je overigens nog meer producten die speciaal zijn gemaakt voor vrouwen die last hebben van vaginisme, stuwing (zoals deze bijvoorbeeld, die ook heel geschikt is voor vrouwen met een borstamputatie) of voor vrouwen die ook moeten wennen aan seks na de bevalling.

En dat laatste zorgde er dus voor dat ik weer moest denken aan die periode. Hoe ik mijn ‘private-parts’ weer moest ontdekken na de bevalling. Voor dat doeleinde heb ik deze stimulator niet meer nodig, maar ik wilde jullie deze productlijn niet onthouden omdat ik denk dat het een perfect middel is voor diegenen die een extra hulpje kunnen gebruiken. Het is een perfect ding voor vrouwen die net bevallen zijn en die er ook tegenaan hikken. Heb je ‘m al bekeken?
En weet je wat extra leuk is? Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar de stichting LBBC (Living Beyond Breast Cancer).

 

christine-le-ducPsst: hij heet de Inspire Vibrating Remote Intimate Teaser en is ook door hem te bedienen, maar dat is weer voor een andere fase denk ik, haha.

 

 

 

 

 

 

 

Dit stuk is tot stand gekomen in samenwerking met Christine Le Duc. Hier vind je de mooiste lingerie en verrassende lovetoys. Voor als jij ook op zoek bent naar meer spanning tussen de lakens. Stijlvol en classy. Dan moet je bij Christine Le Duc zijn. De komende tijd zul je meer stukken lezen in samenwerking met Christine le Duc

Lees hier alles over ons advertentiebeleid.