Tip: Castellum Hoge Woerd. Romeins vertier in Utrecht

Onlangs is in het Utrechtse Leidsche Rijn een nieuwe, leuke trekpleister geopend: Castellum Hoge Woerd. Op de plaats waar vroeger een heus Romeins fort stond, is nu een soort moderne interpretatie ervan geopend, met allerlei leuke activiteiten voor kinderen. Achter de zes meter hoge wallen bevinden zich een archeologisch museum, stallen, een kinderboerderij, een educatief centrum voor natuur- en milieueducatie, een theater en een café-restaurant.

Kinderen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en het Romeinse Rijk, kunnen vanaf nu hun hart ophalen in het Utrechtse Leidsche Rijn. Op fietsafstand van het centrum van Utrecht is van alles te doen in het fort. Iedere week worden er nieuwe activiteiten georganiseerd, waar iedereen aan mee kan doen. Denk bijvoorbeeld aan zelf appelmoes maken, bloemstukjes schikken, of buiten popcorn poppen op een echt houtvuur. Er is een moestuin en je kunt er ook biologische honing kopen van een imker. Ook is er een kinderboerderij in aanbouw en kun je nu al een kijkje nemen in de stallen, waar je varkentjes kunt aaien, koeien kunt voeren en met cavia’s kunt knuffelen.

LEES OOK: Leuk voor in de herfstvakantie: naar het theater!

Ook heeft Castellum Hoge Woerd een eigen podium, waar verschillende voorstellingen worden gegeven. Zo is er een prentenboekjesfestival voor de kleintjes, met allerlei voorstellingen aan de hand van bekende prentenboekjes. Of een show over Dikkie Dik. Je moet voor het podium wel van tevoren reserveren, dus wees er op tijd bij, anders zit het vol.

In het museum kun je een authentiek Romeins schip bekijken, dat is opgegraven op de plek van het fort. Daarnaast zijn er interactieve spelletjes te spelen op de computer, die je laten zien hoe het was om een Romein te zijn.

Castellum Hoge Woerd heeft een eigen café-restaurant, maar vlakbij zit ook eet- en drinklokaal Rare Jongens, waar je heerlijk Bataafs kunt lunchen en/of een wijntje kunt drinken. Rare Jongens is van woensdag t/m zondag tussen 12.00 en 20.30 uur geopend.

Ideaal voor een leuke zondagmiddag met het hele gezin!

Meer informatie en het programma vind je op de website.

LEES OOK: Waarom Disneyland Paris dus ook superleuk is met de allerkleinsten.

Geschreven door
More from Vala van den Boomen

Types die je gegarandeerd tegenkomt tijdens je zwangerschap (en die je wel wilt slaan)

Als je zwanger bent weet je opeens een beetje hoe het is...
Lees verder