Uiteten met de kinderen: De Ysbreker

Barbara test elke week voor het Parool een plek in Amsterdam. Is het leuk met de kinderen, en misschien nog wel belangrijker, ook een beetje leuk voor haar? Deze week: De Ysbreker.

Ik weet niet hoe jullie het ervaren, uit eten gaan met kleine kinderen, maar ik heb tijdens dat uitje altijd maar één obsessie: De Ander. En er waren nogal wat Anderen, op deze eerste vrijdag in januari in De Ysbreker.

Nieuwjaarskantoorborrels, lange familietafels, kersverse stelletjes, maar als je daar langs liep, kwam je in een stille ruimte met gedekte tafels. Uitgerekend daar hadden ze mijn reservering bedacht, met twee jongens van 8 en 9 (die van 3 was goddank ziek thuis met papa).

Ik ging meteen scannen. Dat oudere echtpaar met hun dochter van 20 – potentieel probleem. Die ober – is het een valse nicht die straks iets heel naars gaat zeggen? Ik besloot het aan te durven. Na een kwartiertje smalltalk tussen de boys en onze volwassen tafelgenoten haalde ik twee iPads uit mijn tas. Ik vroeg aan de ober of de jongens in de tussenruimte mochten zitten, op een leren bank met het bordje ‘gereserveerd’ ernaast (en een stopcontact!).

“Ja hoor, geen probleem schat. Ga jij maar lekker genieten van je avondje uit.”

Nou! Dus die menukaart heb ik wel 300 keer gelezen, zo lekker zag alles eruit. Voor het eerst in jaren bestelde ik gewoon het hoofdgerecht van de boys ten tijde van ons hoofdgerecht – zo ontspannen zat ik erbij.

Het kindermenu: spinazie-tortellini, gebakken visje of hamburger met appelmoes (3x raden waarop de keuze viel). Ze waren alleen ons verzoek vergeten de groene dingetjes van de hamburger weg te laten, maar ook de jongens waren zó relaxed dat ze zich er doorheen hebben geslagen.

Oudervriendelijk: 5/5 sterren

Kindvriendelijk:  5/5 sterren

Kinderstoel? Ja

Kindermenu? Ja

De Ysbreker
Weesperzijde 23
Amsterdam

Beeld: De Ysbreker

Geschreven door
More from Barbara van Erp

Wat je écht nodig hebt als je in het ziekenhuis gaat bevallen (en waarover niemand je vertelt)

Barbara was totaal niet voorbereid op haar ziekenhuisbevalling, want Morris kwam een...
Lees verder