Het Fortenfestival: het uitje voor échte ridders en prinsessen

01.09.2017 04:52
Het fortenfestival: het uitje voor échte ridders en prinsessen

Kunnen jouw kinderen ook geen genoeg krijgen van prinsessen, ridders en draken? Van vrijdag 1 t/m zondag 10 september wordt voor het vijfde jaar op rij het Fortenfestival gevierd. Bezoek een fort of vesting, en waan je een dagje terug in de tijd.

De Nieuwe Hollandse Waterlinie is een unieke historische verdedigingslinie uit 1815. De linie is 85 kilometer en bestaat uit zo’n 47 forten en zes vestingen: Muiden, Weesp, Naarden, Gorinchem, Woudrichem en Nieuwersluis. Tijdens het Fortenfestival zijn er in de forten langs deze linie allerhande activiteiten, festivals en rondleidingen georganiseerd.

Ga ook eens naar: de Skyzone in Doetinchem, leuk uitje voor echte durfallen.

Tijdens het festival kan het publiek onder andere genieten van heerlijk (biologisch) eten, theater, films, beeldende kunst en muziek. Op verschillende locaties wordt een buitenbioscoop ingericht, er worden optredens georganiseerd, en tijdens het weekend van 9 en 10 september worden forten opengesteld die normaal niet voor bezoekers te betreden zijn.

Voor zowel volwassenen als voor kinderen is er op de forten meer dan genoeg te beleven. Check het programma van het Fortenfestival hier om te kijken welke activiteiten er allemaal precies te doen zijn bij de forten bij jou in de buurt.

  

Informatie
Het Fortenfestival vindt plaats van 1 t/m 10 september

Kijk op www.fortenfestival.nl voor de activiteiten bij jou in de buurt.

(Bron: Fortenfestival)

Lees ook: Tof uitje! Een middagje speuren op het GeoFort.