Papa te dik? Zo raakt HIJ zijn zwangerschapskilo’s kwijt

14.05.2019 04:55
Papa te dik? Zo raakt HIJ zijn zwangerschapskilo's kwijt

Ben jij niet de enige die tijdens de zwangerschap wat is aangekomen? Heeft jouw man ook te kampen met overtollige zwangerschapskilo’s? Hij is niet de enige.  

“Sorry”, zei de vrouw van Jan Heemskerk, “maar ik vind je gewoon niet meer zo aantrekkelijk als je zo dik bent”. En ze stuurde hem naar de diëtist. Daar bleek hij 110,9 kilo, en had hij bovendien een hoge bloeddruk, enge bloedwaarden, drie lagen spek rond zijn organen en de buikomvang van een Michelinmannetje. Jan schrok zich wezenloos.

Om zijn huwelijk, maar ook zijn vege lijf te redden en zijn kinderen te zien opgroeien, ging het roer om: Jan ging gezond eten, flink bewegen en stopte met drinken. Een jaar later was hij 25 kilo kwijt, gezond als een vis, fit als een hoentje en zo viriel als een dolle hengst, wat ook wel nodig was, want zijn vrouw begeerde hem als vanouds en er moest nog een tweede komen! Hij schreef er een boek over: Als Jan het Kan – gezond en slank voor gewone mannen. Om andere mannen te helpen deze helletocht ook succesvol te volbrengen en weer een vruchtbaarheidsgod te worden.

Waarom vertellen we dit? Omdat jij misschien ook wel zo’n probleemsnackende nachtwaakvader op de bank hebt liggen. Die nodig zijn zwangerschapskilo’s te lijf moet gaan.

Maar geen nood, er is nog hoop, zelfs voor dikke mannen die niet kunnen of willen lezen! Want na het boek is er nu het online-programma Als Jan het Kan: een vijfdelige wekelijkse video- en podcast-reeks naar het waargebeurde verhaal van Jan Heemskerk, in samenwerking met de bloedserieuze overheidseetwaakhond, het Voedingscentrum. Vijf weken wordt je babypapa meegevoerd langs de lange, zware maar oh-zo-herkenbare weg van ontkenning naar verzet, naar overgave en overwinning, en uiteindelijk naar een betere conditie, een lager gewicht en onbedaarlijk seks-appeal. Zo pijnloos mogelijk, zweert Jan Heemskerk.

Het enige wat jij hoeft te doen,  is hem – net als mevrouw Heemskerk – krenken tot in het diepst van zijn ziel, en voor het beeldscherm te zetten: www.voedingscentrum.nl/jan . Later zal hij je dankbaar zijn.  En onthoud: Als Jan het kan, kan hij het ook.

Lees ook: Dikke mannen hebben grote kans op dikke kinderen (dus: eerst lijnen, dan voortplanten!)