Vijf manieren waarop de eerste keer sex na de bevalling iets minder eng is

18.01.2018 04:55
Vijf manieren waarop de eerste keer sex na de bevalling iets minder eng is

De eerste keer back on the horse na de bevalling kan best wel spannend zijn. Er is toch nogal veel gebeurd daaronder. Geen zorgen, het komt allemaal goed. En met deze tips, verloopt het misschien allemaal net wat smoother.

Let op, natuurlijk kan het de eerste paar keer gevoelig zijn, maar het is niet de bedoeling dat het écht pijn doet. Daarnaast is het fijn om wat glijmiddel bij de hand te hebben. De hormonen die vrijkomen tijdens en na de bevalling kunnen namelijk wat droogheid veroorzaken. Daarnaast kan het ook gewoon fijn zijn, voor een beetje extra comfort die eerste paar keer.

1. De vrouw bovenop
Door bovenop te zitten heb je als vrouw meer controle over de snelheid en diepte van de penetratie. Dat kan heel fijn zijn als je vagina nog gevoelig is, of wanneer het een tijdje geleden is. Wanneer je bent bevallen met een keizersnede kan dit standje ook fijn zijn, omdat het het litteken beschermt en zorgt dat er niet te veel druk op de buik komt. Daarnaast kan je elkaar in dit standje goed aankijken, waardoor communiceren of wat goed voelt en wat niet makkelijker gaat.

2. Spoonen
Spoonen (lepeltje lepeltje op je zij) is een fijne positie als je het rustig aan wil doen in het begin. De meeste vrouwen vinden dit het meest comfortabele standje om weer mee te beginnen nadat ze zijn bevallen. Ook zorgt op je zij liggen dat er minder druk op je onderrug komt (die nog gevoelig kan zijn), en een eventueel litteken van een keizersnede blijft op deze manier ook onbeschadigd.

3. Missionaris
Misschien dat je dit standje normaliter niet zo heel vaak doet (misschien vond je hem een beetje saai?), maar na de bevalling kan de ‘simpele’ missionaris juist heel fijn zijn. Bij missionaris kan je elkaar wederom goed aankijken, en voorzichtig proberen wat fijn voelt en wat nog gevoelig is. Je kan een kussen onder je onderrug of billen leggen om dit standje nog comfortabeler te maken, en te zorgen dat je onderrug geen pijn gaat doen, of je eventuele litteken(s) niet te veel trekken.

4. Zittend
Soms is sex in het bed niet het meest comfortabel. Je kan ook proberen je partner op een stoel te laten zitten, en vervolgens op zijn schoot te gaan ‘zitten’. Dit standje geeft de vrouw controle over de diepte en het tempo van de penetratie.

5. Jij ligt, en je partner staat
Jij kan op je rug op het bed gaan liggen, en vervolgens naar de rand van het bed schuiven, tot alleen je bovenlichaam op het bed ligt. Je partner kan dan staan, en je benen omhoog houden, terwijl hij je voorzichtig penetreert. Dit standje verlicht de druk op je onderrug, en houdt een eventueel keizersnede-litteken veilig.

De eerste paar keer sex na de bevalling zijn altijd spannend, maar als je het rustig aanpakt, goed naar elkaar luistert en duidelijk zegt wat wel en niet fijn is, komt het helemaal goed. Wie weet, er zijn zelfs vrouwen die zeggen dat de ervaring van sex nóg fijner werd nadat ze waren bevallen.

Bron: Popsugar

LEES OOK: Sex na de bevalling: ik moest er de eerste weken echt niet aan denken (en daarna eigenlijk ook niet!)