Villa Pia, een droomvakantie in Italië voor gezinnen

23.04.2016 04:55

Deze villa in Italie biedt een perfecte vakantie voor zowel ouders als kinderen. Ook in het voor- en naseizoen is het hier heerlijk vertoeven, met mediterraanse temperaturen. Er wordt elke dag voor je gekookt en er zijn altijd genoeg vriendjes en vriendinnetjes voor je kinderen. Een ontspannen chill-vakantie dus!

Lees ook: Zon, wijn en zwembaden op een historische locatie

Villa Pia ligt aan de voet van het middeleeuwse kasteel van Lippiano, in Toscane. Voor zowel volwassenen als kinderen is deze villa en het gebied er omheen een magische plek om op vakantie te gaan. Het huis komt uit de 18e eeuw en ligt in een 5 hectare groot terrein, met tuinen en wijngaarden en vlak naast het stadje Lippiano, op de grens van Toscane en Umbrie. De eigenaars van deze hemelse plek zijn de Britten Kevin en Morag, die daar samen met hun drie kinderen wonen. De eigenaars hebben van de locatie een ontzettend bohemien vakantiebestemming hebben gemaakt, ideaal voor in de zomer. Het is een toplocatie om met bevriende gezinnen heen te gaan en de relaxen terwijl de kinderen rondrennen en spelen op de vele leuke plekjes. Maar je kan er ook met je gezin, of alleen met je kind naartoe, dan wordt het een ideale bestemming om gezinnen te ontmoeten en vriendjes te maken. Morag en Kevin vinden het erg leuk om betrokken te zijn bij de gasten, ze eten regelmatig mee met de gasten en hun kinderen spelen graag met de bezoekende kinderen.

De villa biedt uitzichten over de hele vallei er omheen, met prachtige heuveltjes en dorpjes in het zicht. Er zijn twee zwembaden, schommels, een trampoline en twee speeltuintjes. Drie keer per dag is er een huisgemaakte maaltijd beschikbaar, naast dat er altijd wijn, bier, water, en sapjes voor de kinderen te verkrijgen is. De slaapkamers zijn ruim, koel en zien er prachtig uit. De kamers hebben allemaal een eigen badkamer.

Alles in Villa Pia is kindvriendelijk. Er is veel speelgoed en er zijn veel buitenactiviteiten mogelijk, maar het beste is dat iedereen die er komt kinderen heeft. Maar, nog veel beter is dat er elke dag om 18u een diner speciaal voor de kinderen wordt geserveerd. Als de kinderen dan later in bed liggen, kunnen de ouders ontspannen gaan zitten, en wordt er een fantastisch viergangendiner, gemaakt uit lokale producten geserveerd. Op het menu staat vaak een verse pasta, goede vis en traditionele huisgemaakte focaccia.

Vanaf de locatie is ook de omgeving makkelijk te verkennen. Je zit zo in Florence of Sienna, maar je kunt ook kiezen voor kleinere tripjes, naar dichtbij gelegen kastelen of grotten. In het nabij gelegen Arrezzo zijn vele terrasjes, restaurantjes en winkeltjes te vinden, voor een middagje uit.

De locatie is gemakkelijk met een (gehuurde) auto te bereiken vanuit Florence, Rome, Pisa en Bologna, en ligt dus op een fijne korte vliegafstand van Nederland.  Florence ligt ongeveer op een uur rijden, Bologna Pisa en Rome ongeveer op twee uur. Deze bestemming is dus ook goed te combineren met een stedentrip.

Een week in Villa Pia is wel erg duur, ook al is al het eten er bij inbegrepen. In het voorseizoen betaal je zo’n 2500 euro per week, in de zomer wordt dit al gauw 4000 euro. Bekijk hier de website van deze droomlocatie.

Screen Shot 2016-04-05 at 13.32.55 Screen Shot 2016-04-05 at 13.33.12 Screen Shot 2016-04-05 at 13.33.21 Screen Shot 2016-04-05 at 13.34.03 Screen Shot 2016-04-05 at 13.34.33 Screen Shot 2016-04-05 at 13.34.40 Screen Shot 2016-04-05 at 13.35.19Screen Shot 2016-04-05 at 13.34.03