Waarom Bali zo ongelooflijk fijn is met kinderen

20.12.2015 04:50

Ver weg op vakantie gaan met kinderen is best wel eng. Daarom wil je een bestemming waarvan je weet dat alles er is: avontuur, afgelegen paradijsjes, maar ook: luxe. Precies die combinatie heeft Bali. Van snorkelen zoals in Finding Nemo, tot een massage op het strand…

Jeetje, wat was ik blij dat mijn ouders een huisje in Zuid Frankrijk hebben! We hebben alle eerste vakanties met een baby (en die twee jaar erop met een dreumes), daar kunnen vieren, zonder totaal overspannen het pand te verlaten. Want: HELP! Het buitenland! Hebben ze daar wel een babyfoon? Een kinderstoel? POEDERMELK, liefst anti-koliek en zonder goût vanille?!

BaliHeel fijn was het dus om de eerste jaren in die bekende omgeving door te brengen, maar nu de oudste 9 is en de jongste 3, heb ik wel behoefte aan een nieuw avontuur. Inmiddels ben ik al 118 keer die zes stroomversnellinkjes van het lokale riviertje af gedenderd. De menukaarten van alledrie de dorpsrestaurants ken ik uit mijn hoofd (waarom wijzigen ze die niet iedere zomer even?) En de vreugde van door een mega-grote Super U met visafdeling lopen, is ook al iets gedempt. Jongens, tijd voor iets nieuws! Ik wil weer eens iets van de wereld zien, maar dan wel op een manier die past bij een kind van 3.

Iedereen in mijn omgeving die dat gevoel ook heeft, gaat nu naar Bali. Húp daar gaan ze, met drie kinderen onder de 10, het vliegtuig in en op avontuur. Zelfs de zomervakanties brengen ze er door. Ze vliegen op een leuke grote wereldstad (waar het vliegtuig moet tanken) en blijven dan een paar dagen in Kuala Lumpur, Singapore of ze gaan naar Hongkong (Disneyland!!!) en dan zoef… Naar Bali.

Want….

…op Bali is niets heel ver rijden.

…op Bali hebben ze strand, jungle en tempels vlakbij elkaar.

…op Bali is het altijd mooi weer – ook als het regent.

familie-vakantie-bali-offer…op Bali zijn ze grotendeels Hindoeistisch waardoor ze elke dag overal van die mooie offerbakjes neerleggen.

…en zonder gedoe een cocktail schenken aan de rand van een zwembad.

…en van die kettingen met geurige bloemetjes maken.

…op Bali kun je met de kinderen langs rijstvelden fietsen.

…en met ze snorkelen.

…of door de jungle crossen.

…een privéchauffeur boeken vanuit Nederland die je nooit zal oplichten.

resort-bali-vakantie-kinderen-300x225…een reis maken die is uitgestippeld door Nederlandse moeders die het eiland goed kennen.

…maar eerst lekker je jetlag uitslapen in een super vriendelijk kleinschalige hotelletje met zwembad.

…waar ze heerlijke rijstgerechten serveren voor jou met wat stukjes komkommer voor de kinderen als je daarom vraagt.

…waar ze ook boterhammen voor je willen smeren als je er een dag op uittrekt.

…bijvoorbeeld om drie dagen lang door de sawa’s te lopen en daar papaya’s te plukken.

bali-met-kinderen-snorkelen…of in de wereld van Finding Nemo te snorkelen, op een onbewoond eiland met kristalhelder zicht op de  koraalriffen.

…tussen stoere surfers op Nusa Lembongan hangen en kijken hoe ze de branding uit peddelen, de grote golven pakken om een paar uur later weer terug te keren.

…de laatste dagen in lekker chique resort doorbrengen en cocktails drinken in een zwembadbar.

…en als afscheid van een twee uur durende massage genieten!!

Riksja_Kids_Logo - juiste!!!

RiksjaKids
Dit bericht is gemaakt in samenwerking met RiksjaKids, een reisorganisatie die individuele rondreizen op bestemmingen over de hele wereld voor gezinnen aanbiedt. Hun reizen worden samengesteld door vrouwen die de locale omgeving goed kennen én moeder zijn!

Kijk voor meer informatie op IndonesieKids.nl

 

 

 

 

Ga ook eens naar: Dit superromantische huis in midden-Frankrijk.