Waarom de uitspraak “WIJ zijn zwanger” verboden moet worden!

09.10.2019 00:10

Als er één ding is waar Femke niet tegen kan is het een man die zegt: ‘wij’ zijn zwanger. Want volgens haar is er geen WIJ in een zwangerschap. De vrouw is zwanger. Dat kun je niet mooier maken dan het is. Eigenlijk zou het mannen verboden moeten worden om dit te zeggen…

WIJ zijn niet zwanger, want…

1. ….de helft van WIJ kon gewoon drinken. IK mocht niet drinken. HIJ mocht onbeperkt drinken en had ook nog een chauffeur die hem van welk feestje dan ook, thuisbracht.

2. WIJ moesten niet onbedaarlijk huilen toen de zak met cheese onion-chips op was.

3. WIJ scheurden halverwege onze zwangerschap niet uit onze lievelingsbroek. Midden in de bus.

4. WIJ hadden geen last van slapeloosheid en niet de juiste houding kunnen vinden en lopen irritanten met dat voedingskussen onder onze buik. IK kon niet slapen. HIJ sliep als een roos.

5. WIJ kregen niet te maken met dat inwendige onderzoek waarbij de gynaecoloog zei: ‘Dit gaat u een beetje voelen’, terwijl hij een hele hand naar binnen schoof.

6. WIJ vergaten niet elke mogelijke afspraak in onze agenda: van vergaderingen op ons werk tot afspraken met de verloskundige. IK vergat die afspraken. HIJ kwam gewoon opdagen (en zat alleen, bij de verloskundige).

7. WIJ dachten niet: ‘Als die baby er nu niet uitkomt, dan spring ik van een dak.’ HIJ stond daar namelijk bij en keek ernaar.

8. WIJ hoefden niet samen te persen en te puffen om iets ter grote van een watermeloen uit onszelf te krijgen.

9. En toen alles achter de rug was (inclusief kraamtijd, eerste maanden en borstvoedingsperikelen) waren WIJ onze prachtige borsten niet kwijt. Dat was ik.

WIJ hebben nu samen een baby, maar IK was zwanger.

Psst… lees hier wat een man echt moet weten over de bevalling.