Waarom ook niet: een weekend met de kids naar Milaan

Waarom ook niet: een weekend met de kids naar Milaan
Naast dat je er goddelijk kunt eten, zijn er genoeg redenen te bedenken om binnenkort een weekendje naar Milaan te vliegen. De kinderen mee? Dat kan prima! Wij zetten de leukste tips voor een weekend Milaan met de kids voor je op een rij.

Lees ook: Het meest romantische kerstuitje ooit (48 uur in Parijs!!)

Duomo di Milano
Dat het bijna zes eeuwen heeft geduurd voordat deze kathedraal helemaal klaar was, blijkt uit de enorme hoeveelheid prachtige details. Hoewel dit voor de kinderen misschien niet het hoogtepunt van de trip gaat zijn, kunnen jullie een bezoekje aan de Dom van Milaan eigenlijk niet overslaan. Magisch! En als je de kinderen naderhand een ijsje belooft, gaan ze vast zonder morren mee.

MUBA
Dit museum is speciaal voor kinderen en mag dus zeker niet ontbreken op jullie to-do-list. Er zijn activiteiten voor kinderen tussen de 12 maanden en de 12 jaar oud. Voor ieder wat wils dus!

Nationaal Museum voor Wetenschap en Technologie (Museo Scienza)
Ouders van kleine wetenschappers opgelet! Dit museum is het grootste museum van wetenschap en technologie in Italië. Jullie vinden hier ook de uitvindingen van Da Vinci. Een echte aanrader!

Parken
Moeten de kinderen na al die bezoekjes aan musea even uitrazen? Milaan beschikt over een aantal mooie parken. Zo is er Parco Sempione mét meer, speeltuin en een aquarium. Ook Boscoincittà (letterlijk: bos in de stad), net buiten het centrum, is zeker de moeite waard om door heen te wandelen.

San Siro Stadium
Kleine voetballiefhebbers in de familie? Dan kunnen jullie het stadion waar Inter Milan en AC Milan voetballen natuurlijk niet missen. Naast een kijkje achter de schermen in het stadion zelf, kunnen jullie ook een kijkje nemen in het bijbehorende museum met meer dan 100 jaar voetbalgeschiedenis.

Best Western Hotel Atlantic
In dit 4-sterrenhotel boek je een ruime familiekamer voor een betaalbare prijs. Dankzij het openbaar vervoer zijn jullie vanaf hier zo bij de hoogtepunten van de stad.

Eten
Lekker eten is in Italië nooit zo’n probleem. Een beetje uitgekeken op de pizza’s en pasta’s? Bij 212 Rotisserie & Delicious eten jullie de lekkerste gerechten met kip terwijl de kinderen zich vermaken met een kleurplaat. 

Lees ook: Met kinderen op een stedentrip? Londen is daar dé plek voor!

Bronnen: KleinewereldreizigerMinitimeMy little Nomads, A place in Milan

Geschreven door
More from Lisa

Deze foto’s bewijzen maar weer eens hoe vies kinderen soms kunnen zijn

Het is bijna te goor om naar te kijken, maar deze foto’s...
Lees verder