Dingen die zwangeren denken in de wachtkamer van de verloskundige

wachtkamer verloskundige
Al die andere buiken die je in de wachtkamer van de verloskundige ziet, staar jij er ook weleens naar? Dit is wat de andere zwangere vrouwen denken als ze in de wachtkamer zitten:

LEES OOK: 10 Dingen die je niet moet doen als je zwanger bent

“Het grappigste vind ik het als je met je 41/42 weken de wachtkamer in loopt, terwijl je buik ongeveer op je tenen hangt en je langs een vrouw waggelt die net 12 weken zwanger is, waarschijnlijk voor het eerst, en die je aankijkt met een blik van walging. Ja, vrouwtje, zo zie jij er straks uit, haha!!”

“Ik herinner me nog heel goed dat ik zo’n nieuw zwanger iemand was die in de wachtkamer zat te staren naar al die watermeloenen. Nu ben ik er zelf een!”

“Is het een slecht teken dat ik nog maar 31 weken ben en nu al van die blikken krijg?”

“Ja hoor! Ik zag haar deze week lopen. Ze leek wel 56 weken zwanger. Ze waggelde langzaam, zag er verslagen uit en haar jurk leek wel een lakenhoes. Haar man hield haar vast zodat ze niet voorover zou vallen. Ik bekeek het vol afschuw en deed eens schietgebedje voor haar – en voor mezelf, hahaha.”

“Ik ga er altijd zo snel mogelijk in en uit, maar nu moest ik wachten op de uitslag van mijn suikertest. Ik zat tegenover zo’n mini-buik van 20 weken en die vrouw zat me echt vol afgrijzen aan te staren. Ik vroeg me af of ik haar zou vertellen dat ik nog maar 30 weken ben, ha!”

“Ik ben niet mega-jong (26), maar kennelijk zie ik er wel wat jonger uit. Ik heb nooit iemand van mijn leeftijd in de wachtkamer zien zitten. Ze zijn allemaal 30 a 40 jaar en ze kijken me aan met een blik van: Is dat wel legaal…?”

“Ik waggelde naar mijn laatste afspraak en stond met een vrouw in de lift die een buik had van dezelfde omvang als die van mij. Ik vroeg haar wanneer ze uitgerekend was. Ze had nog maar één dag te gaan en ging zo ongeveer op handen en voeten de deur uit! Daar stond ik dan, tien weken achterlopend op haar…”

“Mijn man werkt vlakbij, dus die komt altijd mee naar de verloskundige. Ik neem altijd onze zoon van anderhalf mee. Mensen vragen dan of we hopen op een meisje. Hun gezichten zij zo grappig als ik ze vertel dat we al twee meisjes hebben en nog twee jongens op school!”

LEES OOK: Vreemde misverstanden over je (eerste) zwangerschap

Geschreven door
More from Barbara van Erp

Na haar scheiding is Jente (37) nu stapelverliefd op Rob

Twee jaar na haar scheiding besloot Jente (37, 2 kleine kinderen) zich in...
Lees verder