8 Dingen die je doet als die eerste 12 weken eindelijk voorbij zijn

12 weken zwanger
Eindelijk is het zover: die 12 weken, die drie eerste hele, héle lange maanden zijn voorbij. Je hebt het eerste trimester overleefd en nu mag je je zwangerschap van de daken schreeuwen. En kun je eindelijk al die dingen doen waar je al weken zo naar uitkijkt.

Wat was ik iedere zwangerschap weer blij als ik de 12-weken grens bereikt had. Omdat de ergste vermoeidheid, de misselijkheid en de heftigste hormonale moodswings dan wat afzwakten, maar vooral ook omdat ik dan eindelijk openlijk zwanger kon zijn. Aan iedereen kon vertellen dat ik een kind verwachtte. Tenslotte is het toch gemeengoed dat je dat de eerste drie maanden voor jezelf houdt en man, wat is dat moeilijk. Het liefst had ik het al vanaf de eerste dag dat ik het wist van de daken geschreeuwd, dus dan is maar liefst 12 hele weken je mond houden nogal een opgave. Maar daarna ging ik los. En al die dingen doen waar ik maandenlang naar uitgekeken had:

* Kleertjes kopen. Na een goede 12-weken echo ging ik linea recta richting de stad. Om een heel maandsalaris stuk te slaan op schattige rompertjes en boxpakjes, piepkleine schoentjes waarvan ik wist dat mijn baby ze nooit zou dragen en veel te dure outfitjes in maatje 50 die waarschijnlijk altijd ongebruikt in de commode zouden blijven liggen. Maar who cares, want oh zo schattig!

* De zwangerschap aankondigen op social media. Eigenlijk vreselijk natuurlijk, zo’n juichend geef-me-likes-en-hartjes-want-ik-ben-zwanger-post, maar ach. Die echo ging toch echt mijn timeline op. En dan maar refreshen om te zien of er al nieuwe felicitatiecomments zijn.

* Namen bedenken. Oke, stiekem had je al een lijstje op telefoon staan vanaf het moment dat je over dat staafje pieste, maar nu mag je er van jezelf echt officieel over nadenken. En iedere dag op namensites kijken. En de hele tijd je man lastig vallen met suggesties en de vraag of hij al een lijst heeft opgesteld (en wat daarop staat dan vervolgens natuurlijk allemaal afschieten).

* Een nieuwe auto kopen. Want je gaat je kind natuurlijk alleen maar super veilig vervoeren. Dat eeuwenoude kleine karretje dat je zo ongeveer nog moet aanzwengelen om de motor aan te krijgen is weliswaar heel vintage en charmant. En ja, hij heeft jullie naar vele romantische, zuid-Europese vakantiebestemmingen gebracht, maar aan alles komt een eind. Je hebt ruimte nodig voor de maxicosi en de luiertas en bovendien kun je echt niet meer reizen met minikofferbak, want als je straks weg gaat moet gewoon de hele babykamer mee. Tijd dus voor een nieuwe bolide. Zoals bijvoorbeeld de Kia Ceed Sportswagon, met veel flexibele bagageruimte en comfort voor het hele gezin.

* De babykamer designen. Je had natuurlijk stiekem al zes moodboards gemaakt op Pinterest, maar nu je in je tweede trimester zit mag je je man ook gelegitimeerd verplichten om ieder weekend alle babywinkels met je af te lopen om het assortiment te bekijken, stijlideeën op te doen en prijsvergelijkingen te maken.

* Je zwangerschapsfotoshoot plannen. Voorheen vond je het altijd een beetje belachelijk, van die vrouwen die zich dan met hun blote buik met zo’n strik eromheen lieten fotograferen. Of, hoe zoetsappig, met hun man achter zich die dan met zijn handen een hartje op hun buik maakt. Maar nu je zelf zwanger bent wil je toch eigenlijk zelf ook wel zulke foto’s. Tenslotte is het wel heel bijzonder en je bent natuurlijk de prachtigste zwangere vrouw ter wereld. Dus kom maar door met die satijnen strikken en wuivende witte doeken, jij striked wel even een pose!

* Je bevalling plannen. Oke, dit kan dus eigenlijk helemaal niet, maar je gaat het toch doen. Jij hebt namelijk heel specifieke ideeën over hoe je je kind ter wereld gaat brengen en zo gaat het gewoon gebeuren. Wat iedereen ook zegt. Dus stel je een gedetailleerd plan de campagne op, compleet met bijbehorende muziek en baar-outfits en zeg je tegen je man dat je het zo wilt EN DUS NIET ANDERS, HOOR JE ME, JA?! Gaat niet gebeuren, maar daar hebben we het verder niet over.

* Zwangerschapskleding kopen. Of eigenlijk vooral: tevéél zwangerschapskleding kopen. Die heb je helemaal niet nodig, want met twee positiejeans en een paar rekbare shirts kom je een heel eind, maar dat is tegen dovemansoren gezegd. Jij hebt het gewoon nodig, al die hippe tuniekjes en rokjes met elastiek. En zwangerschapsschoenen voor erbij natuurlijk. Wat dat zijn, zwangerschapsschoenen? Nou gewoon, heel dure schoenen die je normaal nooit zou kopen, maar waar je nu geen excuus meer voor nodig hebt, want je bent zwanger. Logisch, toch? Zeker weten.

 

 

Dit bericht is het resultaat van een samenwerking met Kia Motors Nederland, maar de inhoud is 100% van ons. Kijk hier voor onze advertentievoorwaarden.

Het eerste ritje met je baby, die heerlijke stilte als de kinderen achterin liggen te slapen, met z’n vieren meezingen met K3.  Maandelijks zit je heel wat uren in de auto. De ene keer neem je je gewone dagelijkse route, een andere keer ben je misschien wel op weg naar een heel bijzondere bestemming. Onderweg maak je van alles mee, dit zijn stiekem soms heel bijzondere gebeurtenissen. Deze momenten willen wij onder de aandacht brengen #KiaMoments

Veelzijdig en praktisch, maar ook interessant voor de man die een móóie auto wil, de Kia Ceed Sportswagon is perfect voor het gezin. En met ruim 625 liter ideaal voor de kinderwagen, luiertas en alle andere bagage die een kind nu eenmaal met zich mee brengt.

Geschreven door
More from Vala van den Boomen

Maak een ‘techie’ van je dochter, het is CodeWeek!

Ik ben een ramp met cijfers. Echt, om te huilen. Rekenen en...
Lees verder