Zalig zomeren in Zwitserland – Lekker iets anders: we gaan naar Pontresina!

Indrukwekkende gletsjers, pittoreske dorpjes, prachtige natuur: wij hebben een vakantie voor je waar je nog vaak aan zult terugdenken. Deze zomer gaan we naar Pontresina in Zwitserland!

Dit dorpje betovert je op het moment dat je er binnenstapt. Het lijkt namelijk wel een sprookje. In een dal midden tussen de imposante bergen ligt dit pareltje, waar gezinnen een fantastische vakantie in de natuur kunnen beleven. In Pontresina is het zomers meestal heerlijk zonnig met aangename temperaturen omdat het lekker beschut ligt. Het plaatsje is schilderachtig om te zien en geeft je het gevoel echt helemaal weg te zijn. En ook voor de kinderen is het sprookjesachtige uiterlijk van Pontresina iets om bij weg te dromen.

Pontresina ligt vlakbij Italië, vandaar de ietwat mediterraans aandoende naam. Met een trein, de Bernina Express kun je door de imposante Morteratsch Gletsjer rijden en genieten van de uitzichten over de bergmeren Lago Nero en Lago Bianco. Een gletsjerwandeling maken kan ook, het pad voert je door duizenden jaren aardgeschiedenis en brengt je uiteindelijk bij een prachtig gletsjermeer. Deze wandeling is niet alleen heel erg mooi, het is voor kinderen ook nog eens leerzaam. Met een boek dat verkrijgbaar is in veel hotels en bij het toeristenkantoor in Pontresina kunnen ze gedurende de tocht allerlei leuke opdrachten uitvoeren.

Ook kan je een ritje maken in een koets, genesteld onder lekkere dekens, terwijl je je vergaapt aan de mooie omgeving. Superleuk om te doen met kinderen! Verder biedt Pontresina de mooiste uitzichten over de Alpen en andere bergen, er is maar liefst 580 km aan wandelpaden, 400 km aan fietstrails waarop je heerlijk kunt mountainbiken. In het dorp zelf kun je genieten van allerhande restaurants en shopmogelijkheden. Iedereen in het gezin komt er dus ruimschoots aan zijn trekken.

Slapen doe je bijvoorbeeld in de Al Vadret Swiss Lodge, een eenvoudig, maar prima hotel en de perfecte uitvalsbasis voor natuurliefhebbende families. Het ligt vlakbij de Morteratsch gletsjer. Vanuit het hotel stap je zo het beginpunt van de gletsjer op en kun je de mooiste wandelingen en fietstochten maken. Bovendien is het makkelijk met het openbaar vervoer bereikbaar, want het hotel heeft een eigen treinstation. Wel zo handig met kinderen die na een lange dag geen zin meer hebben om lang terug te lopen naar het hotel. In dit hotel vind je gegarandeerd meer gelijkgestemde gezinnen, dus altijd supergezellig! Klik hier voor meer informatie.

Deze zomer dus lekker iets anders, lekker naar Zwitserland!

Meer informatie over Pontresina vind je op: www.myswitzerland.com

WIN! Wil jij kans maken op een gratis gezinsvakantie in Zwitserland? Surf dan snel naar www.myswitzerland.com/winnen.

 

Dit bericht is voortgekomen uit een samenwerking met Zwitserland Toerisme, maar de inhoud ervan is van onszelf. Lees hier alles over ons advertentiebeleid

 

 

 

Geschreven door
More from Vala van den Boomen

Wat je je realiseert als je als moeder de kroeg in gaat

Stond je vroeger vaker ergens op de bar dan dat je thuis...
Lees verder