Ziekenhuisbevalling? Vergeet dit niet mee te nemen

19.01.2023 07:00
ziekenhuisbevalling

Natuurlijk: je weet dat je een vluchttas klaar moet hebben staan en wat daarin moet, kun je op iedere willekeurige site lezen. Maar er zijn ook een hoop dingen die een ziekenhuisbevalling makkelijker maken, zonder dat ze per se nodig zijn. Daarom: deze 7 dingen wil je mee nemen voor een ziekenhuisbevalling. 

Lees ook: Wat niemand je vertelt over een ziekenhuisbevalling

 7 dingen die je wil mee nemen voor een ziekenhuisbevalling

 1. Een deken
  Geen idee wat het is, maar die dekentjes die ze in het ziekenhuis over de bedden heen leggen, zijn heel erg dun. Nu zal het niet echt koud zijn, maar het is gewoon heel fijn om een lekkere warme deken op je te hebben liggen die ook nog eens naar jezelf ruikt.
 2. Een grote pot crème
  Een ziekenhuis is net een vliegtuig: je droogt uit. Neem dus een grote pot crème mee die je voor je lichaam, gezicht en handen kunt gebruiken.
 3. Rompertjes maat prematuur
  Pasgeboren baby’s kunnen heel vaak maat 56 nog helemaal niet aan. En dan kun je het wel bij ze aantrekken, maar het is natuurlijk wel zo leuk als je kleintje direct passende kleding aan krijgt in plaats van rompertjes waar-ie zo’n beetje in verzuipt.
 4. Een (lang) verlengsnoer
  Als je langer in het ziekenhuis moet blijven, wil je vanuit je bed bij je telefoon en laptop kunnen. Gek genoeg hebben ze de stopcontacten in het ziekenhuis niet echt op logische plekken gemaakt, dus een lang verlengsnoer is dan geen overbodige luxe.
 5. Makkelijke schoenen
  En dan geen antislipsokken of pantoffels, maar goede schoenen. Instapschoenen, Birkenstocks, Uggs: iets in die trant. Makkelijk aan en uit de trekken en vooral heel comfortabel.
 6. Hele lekkere douchegel
  Het ruikt een beetje vreemd in het ziekenhuis, je voelt je krakkemikkig na de bevalling, je lichaam voelt raar en je hebt daardoor extreem veel behoefte om jezelf een beetje te pamperen. Neem dus je eigen douchespullen mee: heerlijke douchegel, je eigen shampoo, je eigen crèmespoeling. Die tien minuten onder dampend water gaan je een herboren gevoel geven.
 7. Een thermoskannetje
  Als je zin hebt in koffie of thee en het is niet beschikbaar, dan kun je daar flink van balen. Neem dus je eigen thermoskan mee, laat die in de ochtend vullen en geniet de hele dag door van warme koffie of thee.

Lees ook7 zorgen over de bevalling die je niet hoeft te hebben