Zijn jouw kinderen actief en avontuurlijk? Dan moet je naar dit klimbos

19.08.2018 04:55

Naast de Apenheul ligt een prachtig park; Berg & Bos. Hier vindt je Klimbos Veluwe. Dit klimbos bestaat al sinds 2009 maar is na die tijd uitgegroeid tot een mega groot klimparadijs met 9 routes. Alleen voor dappere kinderen (en volwassenen).

Beweeg je tussen de toppen van de bomen over uitdagende bruggen, netten, lianen en tokkelbanen. Het klimbos is geschikt voor alle leeftijden, maar de algemene adviesleeftijd is vanaf 7 jaar. Als je kind de reikhoogte van 1.30m haalt, kan hij zelf klimmen in het Juniorbos, en anders onder begeleiding. Als volwassene kun je natuurlijk meeklimmen met je kinderen, maar er is ook een plek waar je zelf aan de slag kunt. Begin bijvoorbeeld met de Discovery-route om op te warmen en ga daarna steeds hoger, tot routes die wel tot 12 of 18 meter hoog gaan. Je krijgt ruim de tijd; je mag altijd 3,5 uur klimmen.

Een hoogte van 18 meter klinkt natuurlijk naast heel spannend, ook wel een beetje riskant. Maar in het Klimbos hebben ze veel aandacht besteed aan veiligheid. Het zeker-systeem is waterdicht en er staan overal professionele instructeurs toezicht te houden. Je krijgt van tevoren uitgebreid uitleg, en wordt tijdens het klimmen goed in de gaten gehouden.

Honger gekregen van al dat klimmen? Je kunt een upgrade toevoegen aan je reservering voor een drankje en een snack, of je neemt gewoon je eigen eten en drinken mee? Houdt een deel van het gezelschap niet zo van grote hoogten? Je kunt ook prachtig wandelen in dit natuurpark. Ook zijn er hertjes en zwijntjes die je kunt bezoeken.

Meer informatie nodig? Bekijk hier de website.


foto’s: Klimbos Veluwe

Klimbos Veluwe
J.C. Wilslaan 21
7313 HK Apeldoorn
veluwe@klimbos.nl
088 554 66 36

Bron: Klimbos Veluwe

Lees ook: Bij Plaswijckpark in Rotterdam vervelen kinderen zich geen moment