Zin in zon? Dan moet je naar de Canarische eilanden!

13.08.2016 11:00

Wil je eens iets anders dan de camping in Frankrijk, die villa in Toscane of een vakantiehuisje in Nederland? Heb je kinderen, wil je niet te ver vliegen en vrij zonzeker zijn? Dan moet je naar de Canarische eilanden!
Wij tippen de drie leukste bestemmingen, voor als je mét kids op vakantie gaat en toch weg van de massa wilt zitten.

 1. LANZAROTE
  Ben je die Hollandse zomers vol regen ook zo zat? Op Lanzarote is de kans heel klein dat het gaat regenen, dus dan zit je sowieso al goed. In de winter is het hier warmer dan 20 graden en in de zomer liggen de temperaturen rond de 28 graden. Heerlijk dus! Het landschap is er prachtig; van aloë vera velden en een groen kratermeer tot kale stukken land bedekt met lava. Vanaf het uitzichtpunt Mirador del Rio kun je eindeloos ver kijken. In 4,5 uur vliegen vanaf Amsterdam ben je er. iPad opgeladen mee, kinderen een paar keer heen en weer laten rennen in het gangpad, wat doosjes rozijntjes mee (hoe meer gefrunnik, hoe langer ze er zoet mee zijn) en dan zul je die vliegreis met gemak overleven.
  Waar moet je slapen? In de Finca Las Laderas. Eigenaars Elke en Juan toverden een bouwval middenin het fascinerende lavalandschap, en dus weg van alle massatoerisme, om tot een prachtige witte finca met vijf appartementen. Er zit een zwembad bij, een kinderbadje en er is een speelplaats voor de kinderen. Ideaal dus. Het strand ligt op 4km afstand en het dichtstbijzijnde dorp is 5 km verderop. Wij zijn verliefd op deze plek. Word jij dat ook?PicMonkey Collage1
 2. TENERIFE
  Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilanden en één van de belangrijkste vakantiebestemmingen binnen Europa. Veel toeristen dus op dit eiland, vooral in het zuiden. Er werden hier in de jaren ’80 heel veel hotels gebouwd vanwege de heerlijke temperatuur. In het Noorden is het wel 5 graden kouder. Dus voor de meeste zonuren boek je idealiter iets in het zuiden. Maar je hoeft niet in een van die grote hotels hoor, je kunt iets verderop ook de rust opzoeken. Namelijk hier. Bij Casas de Piedra, bungalows verscholen tussen de bananenplantage. Je hebt de rust van het noorden en de temperatuur en het vertier van het zuiden. Het beste van allebei dus eigenlijk. De omgeving is hier tropisch mooi, met bloeiende bloemen, bananen en papegaaien. De bungalows zijn allemaal Canarisch ingericht. Dat betekent veel kleur! Overdag loop je zo naar het strand (of neem de auto als je met kleine kids bent) en aan het einde van de middag kun je nog even lekker aan het zwembad liggen terwijl de kinderen de zoveelste duik nemen. En ’s avonds? Dan wandel je over de plantage of sla je een balletje op de tennisbaan. Of je gaat toch de drukte in en eet bij een van de restaurantjes op de boulevard. Er zit ook een supermarkt op loopafstand, wat met kleine kinderen best handig is. Als de luiers op zijn of wanneer je melkpoeder nodig hebt. Deze plek is zeker een aanrader!PicMonkey Collage2
 3. LA PALMA
  Dit is het meest noordwestelijk gelegen eiland van de Canarische Eilanden en ook gelijk de meest rustige. Dus ben je echt op zoek naar rust? Dan moet je hier heen. Net als op Tenerife en Lanzarote is het ook hier heerlijk warm. Zelfs in de winter is het hier rond de 20 graden. Ook perfect dus om even aan de Nederlandse winter te ontsnappen (of wanneer je de jaarlijkse familieverplichtingen tijdens Kerst wilt vermijden), ga naar La Palma! Waar ga je slapen? In de prachtige Finca El Moral.

  Appartementen die omringd zijn door een bloementuin vol kleurrijke, tropische en inheemse planten. Het uitzicht is hier prachtig. Je kijkt zo uit over de vallei en de Atlantische Oceaan. Het zwembad is omringd door palmbomen. Hier is het echt goed vakantie vieren.

  PicMonkey Collage3

  Me-to-We & Eliza was here
  Dit is een samenwerking tussen Me-to-We & Eliza was here, specialist in leuke en kleinschalige vakantieadressen. Wij hebben speciaal voor jullie hun leukste adressen geselecteerd om met kinderen naartoe te gaan. De prijzen van Eliza was here zijn inclusief huurauto!