Zon, zee en heerlijk eten: Sardinië is de perfecte bestemming

18.03.2018 04:55
Zon, zee en heerlijk eten: Sardinië is de perfecte bestemming

Ben je voor de meivakantie of zomervakantie op zoek naar een fantastische plek, waar je kan zwemmen, wandelen en heerlijk kan eten? Ga naar Sardinië. Indrukwekkende landschappen en bruisende steden: Sardinië heeft het allemaal.

Het Sa Prata hotel & resort ligt aan de oostkust van Sardinië, bij het dorpje Tanaunella, op 43 meter hoogte. Daardoor heeft het hotel een prachtig uitzicht op de zee en de kustlijn van Sardinië. Op 700 meter lopen ligt een van de mooiste stranden van Sardinië,  en het centrum van het dorp. Hier zijn ook twee supermarkten te vinden. Het water van de zee is onvoorstelbaar helder, wat Sardinië een van Europa’s populairste snorkelbestemmingen maakt.

Het terrein zelf bestaat uit 14 bungalows, met daaromheen 4000 hectare groen, waar je prachtige wandelingen kan maken. Het resort beschikt over wifi, een groot zwembad met ligstoelen, een ontbijtservice en een koffiebar. In het restaurant kun je elke avond van een andere maaltijd genieten, gemaakt door een Italiaanse kok. Geef dan ’s ochtends wel even aan dat je ’s avonds mee wil eten, want alles wordt op de dag zelf vers gekocht en gemaakt. Als je zin om buiten de deur te eten, vind je verschillende restaurants op loopafstand.

Het resort ligt ongeveer veertig kilometer van de luchthaven van Sardinië, dus een huurauto is zeker aan te raden. Sowieso is dat leuk, omdat je dan vrij bent de rest van het eiland te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de hoofdstad Cagliari, waar je prachtig gebouwen uit de Romeinse Tijd vindt. Of breng een bezoekje aan de druipsteengrotten bij havenplaatsje Alghero. Waar je ook zin in hebt, op Sardinië hoef je je niet te vervelen.

Meer weten over Sa Prata hotel & resort, klik dan hier

Bron: Eliza was Here

LEES OOK: Wegdromen op het platteland van Sicilië