5 Hardnekkige zwangerschapsmythes op een rijtje (met illustraties)

5 Hardnekkige zwangerschapsmythes op een rijtje (met illustraties)
Over zwangerschapsgedrag gaan veel geruchten rond, die voornamelijk komen van mensen die niet zwanger zijn, man zijn, of gewoon überhaupt beter hun mond kunnen houden.  

Deze illustraties zijn gemaakt door Jordan Reid en Erin Williams en geven deze uitspraken weer, dat is dan wel weer grappig.

1. Je straalt helemaal!Mythe. Tenzij ‘stralen’ betekent dat je er uitgeput en dik uitziet. Misschien heb je ooit gestraald, nadat je meer dan 9 maanden geleden seks hebt gehad, of in je tweede trimester toen je eindelijk stopte met overgeven en weer iets anders dan friet kon eten voor het eerst in 2 maanden. Maar nu? Nee.

2. Eten voor twee

Een totale mythe. Je eet gewoon voor één, en je mag maar 400 caloriëen meer. Eet je maar dan dat, dan word je helaas alsnog dik (wij spreken uit ervaring).

3. Je mag geen katten aaien!Een mythe. Dit is uiteraard alleen belangrijk als je überhaupt katten zou WILLEN aaien. Als je niet van katten houdt mag je dit excuus prima gebruiken om de katten van je weg te houden. Maar je mag gewoon katten aaien hoor! Je mag alleen de kattenbak niet verschonen, laat dat je man maar doen (daarom heb je ook een man), maar aaien? No problem. Poekie heeft ook aandacht verdiend.

4. Maak een hartje-op-buik foto

Je moet verplicht minstens 1 foto maken met jouw en je partner’s hand gecombineerd tot een hartje voor je enorme buik!
MYTHE. Het mag wel, maar je mag ook gewoon vragen of mensen alsjeblieft GEEN foto’s van je maken als je mega-zwanger bent. Bijvoorbeeld als je voor de derde keer op een dag naar de Dunkin Donuts gaat en mensen je meevoelende blikken geven, zelfs als je nerveus giechelt hoe dól je collega’s op donuts zijn. Ga lekker in bed liggen in een trainingspak en eis dat niemand je meer aan mag raken en fotograferen. Ooit.

5. Geslacht-hints

Zit je baby een beetje aan de linkerkant? Is je buik misvormd? Deed je een gek dansje tijdens je zwangerschapsseks? Heb je gegoogled naar mediums op internet die het geslacht konden bepalen? MYTHE! Niks van je fysieke symptomen gaat maar iets weggeven van het geslacht van je baby. Dus, gewoon geduldig wachten, net als iedereen.
Behoefte aan nog meer ontnuchterende uitspraken en illustraties? In dit boek gaan ze nog even door:

Te Koop Op Amazon

Lees ook: 11 Illustraties die bewijzen dat niets je kan voorbereiden op het ouderschap

Lees ook
Geschreven door
More from Anna van Oers

Heeft je kind last van allergie of eczeem? Ga met de hand afwassen!

Studies laten zien dat vaatwassers veel effectiever zijn in het verwijderen van...
Lees verder