10 babyspullen die je dus écht niet nodig hebt

10.08.2022 06:00

Babyspullen inslaan. Dat was dat Renée deed toen ze voor het eerst zwanger was. Een heleboel van die troep heeft ze nooit gebruikt. Tien dingen die je echt niet nodig hebt voor een baby.

 1. Luiertas
  Even serieus, mensen. Die dingen zijn lelijk! Ja, zelfs die zogenaamde hippe versies. Je loopt er gewoon mee voor lul. Het aparte is: waarom zou je een aparte tas moeten kopen wanneer je babyspul moet vervoeren. Is het verboden dat in een gewone tas te doen, ofzo? Paste prima bij mij. Dus bleef die lelijke luiertas ongebruikt in een hoekje liggen. Mijn moeder zei: die tassen zijn er zodat het niet één grote puinzooi wordt. Er zitten van die handige vakjes in, inderdaad. Maar om eerlijk te zijn wordt iedere tas die ik gebruik een teringzooi. Veel vakjes of niet.
 2. Babyschoenen
  Ze lopen niet, dus hebben ze geen schoenen nodig. Zo simpel is het. Oké, slofjes ofzo. Kan best. Éen paar voor als het dertig graden vriest en je toch perse naar de kinderboerderij wil. (mij nog nooit gebeurd, maar oké.) Maar schoenen zijn dus onzin.
 3. Kam
  Serieus. Hij heeft vijf haren. Die gaan echt niet in de klit, hoor.
 4. Babyolie
  Het staat nog onaangeroerd op de commode. Ik weet gewoon niet wat ik ermee zou moeten doen. Hem insmeren? Dan glibbert hij zo tussen de spijlen van zijn bed door. Zijn gezicht insmeren? Dan zit hij de volgende dag onder de pukkels. Als iemand weet wat ik hiermee moet, hoor ik het graag. Want ik heb het nog niet ontdekt.
 5. Babypoeder
  Nog zoiets. Ik deed het weleens op zijn billen bij uitslag, voor ik wist dat dat voor geen meter helpt. En dat Sudocrem eigenlijk het enige is wat je echt nodig hebt. Nu doe ik het soms op zijn blote buik en dan blaas ik erop, waardoor het poeder door de kamer vliegt. Vindt hij grappig. Verder… geen idee!
 6. Overhemdjes
  Eén keer heb ik getracht een overhemd bij mijn zoontje aan te trekken. Het zweet liep over mijn rug en mijn baby schreeuwde de boel bij elkaar. Echt nooit meer gedaan daarna. Zelfs niet met kerst. Ik weiger zulke kleine kleding te strijken, dat ten eerste. En ten tweede zit het voor geen meter voor zo’n kleintje. Laat staan dat ik er de tijd niet voor had om die knoopjes dicht te knopen terwijl mijn baby zich 83 keer probeerde om te draaien op zijn aankleedkussen.
 7. Babybadje
  Alleen gebruikt zolang de kraamverzorgster rondliep. Daarna nooit meer aangeraakt. Wat een onding. Met emmers vullen en dan onder de douche moeten legen, waar je ‘m eerst dan met je verzakte onderkant naartoe moet tillen. Nee, no way. Ons kind ging gewoon mee onder de douche. Scheelde me een hernia.
 8. Badcape
  Ik heb er een stuk of vijf. Ze ruiken stuk voor stuk nog lekker naar de wasverzachter die ik gebruikte toen ik ze de eerste keer waste. Ze liggen ook nog op dezelfde plek, onderin de commode. Ik gebruik gewoon een handdoek of een hydrofiele luier om mijn kind af te drogen. Die badcapes hebben allemaal een capuchon. Staat cute, maar beetje overdreven. Alsof je ze vanuit de douche nog drie kwartier moet vervoeren naar de commode. Dat is bij mij 3,5 seconden verderop. Dus. Als je er nog een paar wilt hebben, roep je maar. Ik weet alleen zeker dat jij ze ook nooit gaat gebruiken.
 9. Babybadjas
  Net zoiets. Schattig, hoor. Alleen nooit gebruikt. Zijn naam staat nog wel geborduurd op zijn rug. Heb ‘m er een keer in gehesen voor een foto. En dat was het.
 10. Babysokken
  Goed idee, maar praktisch een ramp. Die dingen vallen altijd uit. Ook als je er van die ophoud-dingen omheen doet. Het eerste wat ze op het kinderdagverblijf doen bij mijn zoontje is ze uitdoen. Verwarming lekker hoog en op blote voetjes. Leer je ook veel beter van kruipen, trouwens.

Lees ook: 36 dingen die je niet weet voordat je moeder wordt