11 momenten waarop Philippine megatrots was op haar zoon

Philippine, nu al zo’n 6 jaar moeder, is vaak supertrots op haar kinderen. Deze 11 mooie momenten zijn haar favoriet. 

Sinds ik moeder ben spat ik dagelijks uit elkaar van trotsheid. Om die eerste keer omrollen, de eerste stapjes, de eerste keer dat mijn kinderen “ma-ma” zeiden of de eerste keer dat ze doorsliepen (Halleluja!!). Maar ook nu ze groter zijn, zijn er talloze momenten waarop ik supertrots ben op ze. En die trotsheid zit ‘m soms juist in de kleine dingen. Net als in deze video die LU Prince maakte waarin kinderen hun angsten overwinnen of iets mega-liefs doen voor anderen (bekijk de video ook hieronder!). Dit inspireerde mij om eens op een rijtje te zetten wanneer ik supertrots was op mijn oudste zoon;

1. Zijn eerste schooldag. Daar zat ie dan, in groep 1. Het leek pas een maand geleden dat ‘ie na de geboorte in m’n armen lag, en nu ging mijn kleine grote jongen al naar school! Het loslaten ging nu echt beginnen… Ik kuste ‘m gedag, zei dat ‘t vast heel leuk werd vandaag en dat ik ‘m vanmiddag op het schoolplein weer kwam ophalen. Ik liet ‘m achter op dat kleine stoeltje tussen al die immens grote kleuters in de kring. Vanbinnen moest ik een klein beetje huilen, maar mijn zoon zat daar heel stoer te wezen die eerste dag in groep 1. Ik glom van trots.

2. Die ene keer dat we een – verdwaalde – kikker onder de tafel vonden. Terwijl zijn vader en ik nog zachtjes stonden te discussiëren wie dat glibberige beest op zou pakken, pakte mijn zoon eigenhandig een emmer uit de schuur, en zette daar zo hup, zonder blikken of blozen, de kikker in. “Kom mam, we gaan ‘m terug naar de sloot brengen, naar z’n eigen huis”. Wow!

3. Toen ik een keer met tranen in m’n ogen in de keuken stond, kwam hij naar me toe gelopen en zei: “Je mag best huilen mam, het komt wel goed, echt.”

4. Toen iemand in de klas een pot met kralen omstootte en de hele klas begon te lachen. Mijn zoon legde zijn eigen werkje neer en hielp zonder te vragen mee met opruimen. Zo lief! Toen de juf dit mij na schooltijd vertelde en hem prees, was ik natuurlijk apetrots.

5. De eerste keer dat ‘ie tijdens zwemles onder water moest zwemmen. Door een gat heen. Slik. Je moet weten, mijn zoon is de minst grote waterrat van de familie (heeft ‘ie van z’n vader, en z’n oma, sorry jongens, haha), maar hij deed ‘t toch maar even mooi.

6. Wanneer hij uit zichzelf “dankjewel voor het spelen”, zegt. Ik heb het er weliswaar ingeramd, maar toch. Missie geslaagd.

7. Als hij zijn kleine broertje helpt met zijn rits dichtdoen/schoenen aantrekken/of lievelingsspeelgoed zoeken. Uit zichzelf.

8. Toen hij bij het bloedprikken (wel 4 buisjes, aiks!) geen kik gaf, maar uiterst geïnteresseerd zat mee te kijken en alles wilde weten. Dat z’n moeder bijna flauwviel van ellende laten we maar even achterwege. Wat een stoer kind heb ik!

9. Dat hij als er visite is, en rondgaat met de koektrommel of schaaltje olijven, hij de laatste uitdeelt in plaats van die zelf te nemen.

10. De eerste keer dat hij met z’n nieuwe bril naar school ging. Hij vond het best spannend, want is de enige in de klas met een brilletje. Wat zouden de andere kinderen ervan vinden? Hij slikte even één keer bij het naar binnen gaan, maar dat bleek nergens voor nodig. De ene helft van de klas vond het mega interessant, de andere helft had het niet eens door dat er iets ‘anders’ aan hem was.

11. Omdat hij ‘s avonds als ik hem in bed heb gestopt en slaap lekker heb gekust, hij al-tijd roept als ik net zijn slaapkamerdeur achter me dichttrek: “IK HOU VAN JE MAM!!!!”

Wanneer ben jij trots op je kind? Laat het ons weten! LU Prince maakte een video voor hun nieuwste campagne #hetbestezitinjou. Benieuwd? Je bekijkt ‘m hieronder:

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met LU Prince, maar de inhoud is volledig van onszelf. Prince gelooft dat er zoveel goeds in ieder kind zit. En dat wij als ouders meer mogen focussen op de kleine dagelijkse dingen wanneer we trots zijn op onze kinderen. Want in ieder kind schuilt een moderne Prince. Kijk voor meer informatie op Luprince.nl. #Hetbestezitinjou #LUPrince 

 

 

Geschreven door
More from Philippine Dankelman

Waterpokken bij kinderen: dit is wat je moet weten!

Waterpokken; vervelend, maar je kunt ze maar beter gehad hebben. Want hoe...
Lees verder