Deze 11 excuses kun je gebruiken je als je zwanger bent

17.10.2016 00:10

Joy (29 weken zwanger) betrapt zichzelf erop dat ze steeds vaker ‘Ik ben zwanger’ als smoesje gebuikt. En het werkt nog ook – zowel bij vrienden als bij een chefkok en zelfs bij autoverhuurbedrijven. Dit zijn de voordelen van zwanger zijn! Voel je vrij om hier ook gebruik van te maken!

1
Je mag overal plassen!
Wist je dat de ZARA in Amsterdam mega veel toiletten naast de kinderafdeling heeft? Tot kort geleden ik ook niet. Een beetje je buik uitsteken en je geniet van een schoon toilet midden in de Kalverstraat.

2
Snoepen
Elke dag chocola, chips, patat en snoepjes eten. Durft er iemand te zeggen dat deze dame dik wordt?

3
Mensen staan voor je op

Het maakt niet uit hoe vol een bus is, je hebt altijd plaats om te zitten.

4
Te laat? Sorry, ik was ineens zo misselijk
Deze smoes is echt goud waard. Niemand is boos op een zwangere vrouw die net haar hele ontbijt heeft uit gespuugd.

5
Het woord ZWANGER bij alles laten vallen
Laatst was ik bij het huren van een auto een half uur te laat gekomen. De boete hiervoor bedraag €25,- en wordt automatisch door het computersysteem op de factuur toegevoegd. Het enige wat ik moest zeggen was dat ik bang was om mij te haasten in het verkeer omdat ik zwanger ben. De medewerker heeft de boete handmatig voor mij uit het systeem gehaald.

6
Het menu wordt speciaal voor jou aangepast
Om de paar maanden gaan wij bij een chique restaurant eten. Omdat ik zwanger ben durfde ik de Chef te vragen of hij zijn menu wilde aanpassen en voor mij aardappelpuree wilde maken. Ja, als zwangere mag je gewoon ongelofelijk veel trek in iets hebben. Mijn man kon wel door de grond zakken!
Een maand later hebben zij mij, voor ik wilde bestellen, ingelicht dat zij speciaal voor mij alvast de aardappels op het vuur hebben gezet. Wat een fantastische service!

7
Je mag nieuwe kleding kopen

Aangezien ik mijn oude kleren niet meer pas, heb ik een heel nieuwe garderobe kunnen kopen. Welke vrouw houd er nou niet van shoppen?

8
Mensen lachen naar je
Ligt het nou aan mij of lijkt iedereen een beetje high te zijn als ze naar mijn buik kijken?

9
Cadeautjestijd!!!
Een baby krijgen is niet alleen duur voor jou, maar ook duur voor je vrienden! Telkens als ik met vrienden afspreek krijg ik een cadeautje of vragen zij mij wat voor een cadeautje ik zou willen hebben.

10
Zwangerschapsverlof
Zonder enig schuldgevoel lekker van je vrije dagen genieten tot je kindje er is. Hier krijg je nog voor doorbetaald ook!

11
Kraamgoud
Die arme man van mij heeft het te verduren als het om cadeautjes gaat de afgelopen 1,5 jaar.
Een verlovingsring, een trouwring, een Joy is 30 geworden ring en nu een Joy is mama kraamgoud.
I love being a woman!

 

 

Foto: Thinkstock.