17 Dingen die je denkt tijdens een zwangerschapsshoot

06.11.2022 06:00

Annemieke liet een zwangerschapsshoot doen en wist het daarna zeker: die carrière als fotomodel kan ze op haar heel erg dikke buik schrijven.

LEES OOK: 10 Dingen die je niet moet doen als je zwanger bent.

 1. Waarom doe ik dit in hemelsnaam? Ohja, als aandenken, omdat ik ook al geen wekelijkse buikfoto’s heb gemaakt en ik een herinnering wil aan de zwangerschap.
 2. Uh, best een domme reden eigenlijk. Dadelijk heb ik striae en hangtieten en als klap op de vuurpijl een baby om me voor eeuwig aan deze zwangerschap te herinneren, daar heb ik echt geen foto’s voor nodig.
 3. OK, positief blijven nu. Dit wordt leuk. Mondhoeken optrekken en lachen anders sta ik dadelijk als een chagrijn op die foto’s.
 4. Help, iedereen kijkt naar me terwijl ik hier een beetje semi-nonchalant zwanger sta te poseren. Sommigen blijven zelfs staan om te kijken. Nu voel ik me nog meer voor lul staan. Ga weg, stomme mensen, loop door! Hallo, kan ik ff een een beveiligingsteam krijgen dat deze ongewilde toeschouwers wegstuurt? Ja, me being very diva here, I know. Oprotten nou!
 5. HELP, ik heb geeneens make-up op gedaan en ik heb een puist. Oh fuck, zo wil ik niet op de foto. Waarom zit er geen visagist bij zo’n shoot? Kunnen ze dat wegphotoshoppen naderhand? En dan ook maar gelijk mijn blubberdijen aub. En dat BH-bandje dat volgens mij door de jurk heenschijnt. Waarom heb ik deze jurk uitgekozen?
 6. Denk na, wat zou Doutzen nu doen? Poseren is best moeilijk eigenlijk. Al die afleveringen Holland’s Next Top Model en ik kan me geen enkel advies van Daphne, Heidi of Tara meer herinneren. Wat een waste of time.
 7. Schouders naar achter en buik inhouden dan maar. Oh nee, daar gaat het juist om, die buik. Adem uit. Phieuw, das beter.
 8. Ik moet plassen.
 9. Aan die fotograaf heb ik ook geen bal, die zegt alleen maar “Ja, leuk zo.” Geef eens wat aanwijzingen!
 10. Mooi? Ik voel me anders niet echt mooi hoor. En al helemaal niet sexy. Ik voel me gewoon heel erg dik. No way dat ik in het zand ga liggen, dadelijk roepen ze nog de kustwacht dat er een walvis is aangespoeld.
 11. Zal ik anders mijn handen in hartjesvorm op m’n buik leggen? Of is dat te standaard?
 12. Of bloemen erbij! That’s it. Ik doe gewoon een Beyoncé. K., regel es ff een sluier en een paar boeketten rozen ofzo. Bij nader inzien, doe toch maar niet, niemand kan toppen aan Queen B en ik wil wel een beetje origineel zijn.
 13. Ik weet het: een puppy! Ik wil een puppy als accessoire bij mijn volgende foto want dat is schattig. Hoezo kunnen we nu niet meer even een puppy regelen? WTF? Maar ik MOET een puppy!!! Het is van ESSENTIEEL BELANG dat er op mijn foto’s een puppy staat. Mariah Carey eist een hele kleedkamer vol puppy’s voor ieder optreden en die krijgt ze ook. Zo oneerlijk. Naja, Dribbel dan maar. Kom hier hond!
 14. Fuck, die rothond is met z’n modderpoten tegen mijn jurk opgesprongen en die zit nu dus onder het zand. Welke idioot had het idee een zwangerschapsshoot op het strand te doen? Oh wacht, dat was ik zelf. Nou ja, ik leg m’n hand wel op de pootafdrukken.
 15. Urgh, alweer staan. Ik ben verdomme zeven maanden zwanger ja, weet je hoeveel moeite me het kost om überhaupt nog op te staan?! En nee, ik ga niet vrolijk in de lucht springen met m’n handen op m’n buik, zelfs niet een heel klein beetje. Zei je nou serieus ‘springen’? Ik ben 7 MAANDEN ZWANGER. Voel eens aan je hoofd!
 16. Eigenlijk moet ik alweer naar de WC…
 17. Right, that’s it. Kappen met die hap. Ja, ik weet dat we nog een half uur hebben en nee, dat kan me geen ruk interesseren. Ik heb er genoeg van: het is warm, ik moet plassen en ik wil eten. NU. Misschien kun je nog wat wonderen verrichten met een filter ofzo? Zo niet, ook geen probleem, foto’s komen wel weer als die baby er eenmaal is.

Annemieke kreeg de schrik van haar leven toen er zomaar twee streepjes op die test stonden. Met haar vriend K. (die blij is met het onverwachte nieuws)  en hond Dribbel (die naar alle kinderen onder de 10 gromt) woont ze in Spanje.

LEES OOK: 10 Dingen die geweldig zijn aan zwanger zijn.

In collaboration with Kek Mama