20 Dingen waar een moeder nooit nee tegen zal zeggen

21.06.2022 06:00

Als je moeder bent, krijg je opeens waardering voor dingen waar je vroeger nooit bij stil stond. Jammer is alleen dat je die dingen nooit meer voor elkaar krijgt. Je kunt er alleen nog maar van dromen. Wat zou het heerlijk zijn als iemand je die dingen af en toe eens aan zou bieden. Dit zijn dé offers you can’t refuse:

LEES OOK: Heb jij ook last van WUPS (Wound Up Parent Syndrom)?

 1. Uitslapen. Zegt je man dat jij die zaterdag wel wat langer in bed mag blijven liggen? Laat het contractueel vastleggen. Meteen.
 2. Geen beslissingen hoeven nemen. Achterover kunnen leunen en eens niet hoeven bedenken wat er die avond weer gegeten moet worden. Of je wel of niet morgen met Daantje naar de huisarts moet. Of diezelfde Daantje wel of geen logopedie moet. Gewoon, alleen maar knikken en meelopen. Zalig.
 3. Langer dan 10 minuten douchen. Dat er iemand op je kinderen past, terwijl jij je haar kunt wassen én je lijf kunt inzepen. Luxe!
 4. Iets anders kunnen eten dan een boterham met pindakaas bij het aanrecht. Rustig een tosti kunnen maken bijvoorbeeld. Dat duurt zeker wel vijf hele minuten. En die heb je al eigenlijk niet als moeder.
 5. In bad gaan. Minstens een uur. Met kaarsjes, een glas wijn en een tijdschrift.
 6. Gratis babysitter. Natuurlijk wil je graag een keer met je man uit eten. Maar dat kost geld. Ongeveer net zoveel als een paar uur oppas. Dus dan heeft het eigenlijk geen zin en kun je beter gewoon thuis een prakkie eten.
 7. Een weekendje weg met vriendinnen. Desnoods naar zo’n gezapige Center Parcs-hut ergens op de Veluwe. Zolang er maar wijn is. En geen kinderen.
 8. Een drie gangen menu. Dat je niet zelf hoeft te koken. Omdat je daar eigenlijk geen tijd voor hebt en je kinderen het toch niet eten. Maar jij al begint te watertanden bij het zien van de kaft van dat Ottolenghi kookboek dat al maanden in de kast staat te verstoffen.
 9. Een vriendinnendate bij jou thuis. Omdat je dan je huispak aan kan houden en dus niet met je kind en een luiertas vol pakjes appelsap naar één of andere hippe koffietent hoeft waar je je eigenlijk niet meer durft te vertonen.
 10. Een week geen seks. Omdat er aan ‘zin maken’ uiteindelijk ook een grens zit.
 11. Een dag die helemaal in het teken staat van jóuw behoeften. En dus niet in het teken van je peuter die in z’n Frozen-fase zit.
 12. Een ongelimiteerde shoppingspree. Zonder limiet op de creditcard. En waarbij je alleen maar dingen voor jezelf mag kopen. En dus géén rompertjes en Star Wars Lego.
 13. Me-time. Een uurtje. Of twee. Dat je op de bank kan zitten met thee en kan luisteren naar de stilte.
 14. Poepen zonder publiek. Al is het maar vijf minuten. Met de deur dicht.
 15. Alleen boodschappen doen. Met een lijstje van 6 A-4tjes. En dat je dan in alle rust de verschillende soorten kwark met elkaar kan vergelijken. Een half uur lang.
 16. Een hele dag rondlopen in je mooiste jurk. Zonder dat er jam op komt. Of zure melk. Of poep.
 17. Naar de kapper gaan. En dan niet alleen om de puntjes te laten knippen, maar gewoon echt the works: wassen, knippen, kleuren, föhnen. Hoe langer het duurt, hoe beter.
 18. Traktaties maken voor op school/kinderdagverblijf. Omdat je zo geen zin hebt om weer een halve nacht paddenstoelen te maken van gekookte eieren.
 19. De baby even aan de visite geven. Zodat jij even je plakkerige T-shirt van je tepels los kunt scheuren. Of een boterham kunt smeren met twéé handen.
 20. Ontbijt op bed. En dan dus géén boterhammen met pindakaas.

 

LEES OOK:  Weet je het nog? Dit was normaal toen de kinderen er nog niet waren!