7 redenen waarom the terrible two’s eigenlijk helemaal niet zo terrible zijn

04.12.2016 05:00

Verschrikkelijk die ik-ben-twee-en-ik-zeg-nee-fase? Marit vindt het allemaal wel meevallen. Zie hier haar zeven argumenten.

Lees ook: 28 dingen die een peuter denkt voor 9 uur ’s ochtends

1. Ze kunnen praten
Voorbij is de tijd dat de kleine alleen nog maar onnavolgbare woordjes pruttelde. Nu zijn het voornamelijk onnavolgbare zinnen. Maar hoe schattig is dat?! Tuurlijk, af en toe zul je gek worden van al het geouwehoer, maar eerlijk: eigenlijk is het alleen maar verdomde handig dat jouw peuter steeds beter duidelijk weet te maken wat-ie wil.

2. Je hebt er een gratis personal assistant bij
Geef een tweejarige ‘iets’ te doen en hij voelt zich direct da bomb. Maak daar gebruik van. Zo heb je met een beetje discipline  over een tijdje een peuter die zelfstandig de vaatwasser in- en uitruimt. De woonkamer stofzuigt. En de keukenkastjes poetst.

3. Verrek, ze hebben humor
Erg subtiel is peuterhumor niet. Sterker nog: het is ronduit schaamteloos. Heerlijk, toch? Niets zo hilarisch en aanstekelijk als een schaterlachende peuter. ‘Poep’ is zo’n beetje het grappigste woordje ever, want: ‘verboden’. Dat is een fase. Waar ze ook heel hard om moeten lachen: kiekeboespelletjes.

4. Ze waarderen het kleine
Voor een tweejarige hoeft het allemaal  (nog) niet zo groots en meeslepend. Dat is lekker makkelijk scoren. Is een beetje kleuter pas tevreden met een ticket voor de Efteling, zo niet een peuter. Die gaat al uit zijn dak als-ie de eendjes mag voeren in de vijver op de hoek.

5. Ze onthouden dingen
Let maar eens op: tweejarigen onthouden de meest bizarre details. Dat je denkt: ‘Huh?! Waarom weet je dit nog?’. Waar ze de afstandsbediening hebben verstopt, dat onthouden ze jammer genoeg dan weer niet.

6. Hun fantasie is eindeloos
Met een tweejarige hoef je de deur bijna niet uit. Dankzij hun levendige fantasie tover je de woonkamer om in een supermarkt. Camping. Of speeltuin. Scheelt tijd en geld.

7. Mama is de held
Peuters geven je dagelijks het gevoel dat jij de allerslimste, -grappigste en mooiste bent. En daar hoef je bizar weinig voor uit de kast te trekken.

Lees ook: VIDEO! Een peuter aankleden: hoe het NIET moet!