9x slaapgebrek momenten (Oh-oh daar komen ongelukken van!)

15.02.2022 06:00

Oh, wat is het toch vreselijk dat je, zodra je moeder wordt, periodes hebt dat je scheel kijkt van het slaapgebrek en zelf verbaasd bent dat je nog niet bent omgevallen. Dit zijn de momenten waarop slaapgebrek jonge moeders in de weg zit…

LEES OOK: 40 Signalen dat je lijdt aan chronisch slaapgebrek

 1. In de douche
Als je je niet meer kunt herinneren of je je haar nu in de shampoo hebt gezet of niet.

2. Tijdens het borstvoeden
Wanneer je knikkebollend boven je kind hangt en bij de wissel van borst ineens niet meer weet welke borst aan de beurt is.

3. Bij het tv-kijken
Als je eindelijk tijd hebt gevonden om aan het nieuwe seizoen van je favoriete serie te beginnen en bij de leader al begint te knikkebollen.

4. Op datenight
Als de oppas voor de deur staat voor jullie maandelijkse avondje naar de bios/het theater/ een restaurant en jij én vergeten bent dit tegen je man te zeggen én vergeten bent dat je dat plan überhaupt gemaakt had.

5. Op elk willekeurig moment
Wanneer je je afvraagt welke dag het is… en dat, als je daar dan eindelijk achter bent, je je afvraagt in welke maand je leeft.

6. ’s Ochtends en ’s avonds
Als je in de spiegel kijkt en ziet dat je wallen met de dag groter worden en je denkt: tjiezusss, ik ben dit jaar TIEN jaar ouder geworden, WTF.

7. Op dinsdagavond
Wanneer je weet dat de vuilniszak aan de weg gezet moet worden en je het als een onoverkoombaar ding ziet omdat je niet weet waar je de kracht vandaan moet halen en dat je wel kunt huilen, omdat je niet ziet hoe je dit simpele taakje kunt uitvoeren en dat je dan je man belt, die avonddienst heeft, en smeekt: ‘Schatje, als jij vannacht thuiskomt, wil jij dan de vuilnis aan de weg zetten, want ik KAHANNN NIET MEEEEER…huuuhuuuhuuu’.

8. Op elk willekeurig moment
Wanneer je niet kunt stoppen met gapen (vooral op de me-to-we-redactie alwaar vier moeders met slaapgebrek zitten, die elkaar aansteken met gapen).

9. Op elk willekeurig moment
Als je bij de lichtste vorm van kritiek al in janken kunt uitbarsten, omdat je vanwege je intense moeheid geen realiteitszin meer hebt en heilig geloofd dat je de grootste LOSER op aarde bent en dat je nooit iets goed doet.