In samenwerking met Me-to-We

Goede voornemens voor in het nieuwe jaar

19.01.2024 15:59

Het nieuwe jaar is begonnen. Voor veel mensen betekent dit nieuwe kansen en een frisse start. Maar ook: goede voornemens. Want in 2024 gaan we het natuurlijk helemaal anders doen. Meer beweging, bewuster leven en meer tijd voor onszelf. Topplan. Maaruh, hoe zorg je er eigenlijk voor dat jouw topplan slaagt?

 

Tip van ons!

Dat topplan bestaat misschien wel uit een lijstje vol met goede voornemens; je bent enthousiast en wilt het roer even helemaal omgooien. Een tip: voorkom dat je het ene leuke idee niet razendsnel afwisselt voor het andere geniale plan en dus nooit iets afrondt… Je kunt beter beginnen met één goed voornemen. Als dit voornemen een gewoonte is geworden – lekker bezig! – dan kun je met de volgende aan de slag.

Mocht je geen hele lijst aan goede voornemens hebben opgesteld en toch een beetje inspiratie willen, dan hebben wij twee goede voornemens waar je gelijk mee aan de slag kan!

Momentje voor jezelf

Terwijl je boodschappen aan het doen bent, zit je in jouw hoofd al bij dat mailtje dat je nog moet versturen. Oh ja, en de kinderen moeten vanavond nog sporten. Het vergt soms best wat energie om alle ballen tegelijkertijd hoog te houden. Daarom is het belangrijk om – ondanks jouw volle agenda – wat tijd voor jezelf in te plannen. Want een beetje me-time zorgt ervoor dat je kunt opladen. Hoe je die me-time invult? Dat kun je helemaal zelf bepalen! Lees bijvoorbeeld eens dat boek dat al een tijdje op je nachtkastje ligt, ga lekker naar de spa, ga sporten om je hoofd leeg te maken of waai lekker uit tijdens een wandeling over het strand. We horen je al denken: wánneer? Jouw me-time hoeft echt niet een hele middag te duren. Als een half uur per dag lukt, dan is dat ook oké. Inspiratie nodig? We hebben een paar leuke activiteiten op een rijtje gezet waar je maar een half uurtje voor nodig hebt – of lekker langer als je dat wilt!

  • Een voetenbad
  • Een podcast luisteren
  • Kook een lekkere maaltijd
  • Muziek luisteren 
  • Mediteren
  • Doe een maskertje op
  • Geef jezelf een manicure

Energie besparen

Wil je het milieu een handje helpen in het nieuwe jaar, maar weet je niet waar je moet beginnen? Je kunt kleine aanpassingen doen en toch een groot verschil maken om energie te besparen. Let er bijvoorbeeld op dat je de deuren in huis goed dicht doet en alleen de ruimtes verwarmt waar je veel bent of gebruik een waterbesparende douchekop, zodat je het watergebruik vermindert. Een andere tip is om niet steeds kleine beetjes te wassen, maar gewoon een trommel vol. En heb je een eco-programma? Top. Maak hier gebruik van!

Helemaal zin om dit jaar jouw goede voornemens te laten slagen? Ontdek hier nog meer tips over hoe je jouw goede voornemens écht volhoudt.

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Essent.