In samenwerking met Me-to-We

Jouw oude vertrouwde kerstgezelligheid, maar dan nét even anders

20.12.2023 13:02

Sinterklaas is achter de rug en dus is het aftellen naar kerst voor jou en je kinderen nu echt begonnen. Zoals elk jaar heb je de kerstboom samen met de kleintjes versiert en deze staat nu – na een stuk of vijf kapot gevallen kerstballen – te pronken in de woonkamer, je hebt het generaties oude kerstkoekjes recept achter uit de keukenlade gevist en elke avond streep je een nieuwe kerstfilm van je Netflix kijklijst af. Het zijn warme momenten in deze koude decembermaand die je traditiegetrouw al vanaf kinds af aan niet overslaat en nu samen met jouw eigen kinderen doet. Je neemt de gewoontes mee die je kent, maar geeft er ook jouw eigen draai aan.

Samen met Essent hebben we wat tips op een rijtje gezet voor spaarzame keuzes tijdens de feestdagen, maar dan wel nét zo gezellig als altijd! Want soms is een beetje verandering helemaal niet erg. Vooral als het je ook nog wat oplevert!

Pakjes onder de boom
Ben je nog op zoek naar het perfecte cadeau voor jouw tante, schoonmoeder of buurman? Dan zit je eigenlijk altijd goed met een warm deken of heerlijk zachte sloffen. Het zijn leuke cadeaus die helpen om tijdens de feestdagen extra warm te blijven, zodat de verwarming een tandje omlaag kan.

Voor kinderen zijn cadeautjes om mee bezig te zijn heel leuk. Geef ze bijvoorbeeld een leuk spelletje of een bak-pakket waarmee je samen cakejes kunt maken zonder de oven te gebruiken. Dan kun je gezellig samen aan de slag én je hebt geen elektrische apparaten nodig!


Kerstboom versieren
Op een donkere decemberavond is niks gezelliger dan de lampjes in de kerstboom die jouw woonkamer verlichten. Check eens hoe energiezuinig jouw kerstverlichting is voor je ze ophangt. Zo is kerstversiering met ledverlichting zo’n 8 keer zuiniger dan gloeilampen; dat scheelt weer. Of maak gebruik van verlichting met een timer; dan gaat jouw kerstverlichting automatisch uit na een bepaalde tijd.

Het kerstdiner
Ben jij dit jaar de kok tijdens het kerstdiner? Dan is het handig om te kijken naar gerechten die niet urenlang in de oven hoeven. Kan jouw traditionele kerstrecept echt niet zonder oven? Dan is het goed om te weten dat een heteluchtoven 15 procent zuiniger dan een elektrische oven is.

 

Kerstfilms kijken
Het is december en dat betekent: kerstfilms kijken! Plof samen met je kinderen en een kopje warme chocomelk – met slagroom voor de liefhebber – neer op de bank. Terwijl je in de woonkamer lekker een film aan het kijken bent, kun je de verwarming uitzetten in ruimtes waar je niet bent, zoals de slaapkamer. Toch iets te koud? Maak dan een kruik warm.

Ben je benieuwd naar hoe je nog meer warme herinneringen kan maken zonder energie te verliezen? Klik dan hier!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Essent.