6x tips wat te doen in de voorjaarsvakantie

25.02.2015 13:00

Hoor jij ook de hele dag : ‘Mamaaaa ik verveel me, wat moet ik doehoenn?’ Ga er dan op uit met de kinderen, er is genoeg te doen in de voorjaarsvakantie! Wij zetten de leukste ideeën voor uitjes die je kan doen op een rij. Heb jij nog extra tips voor uitjes in de voorjaarsvakantie? Deel ze met ons en andere ouders op Facebook!

1. Brammetje het lammetje speurtocht
De lente komt eraan en dus is het tijd om naar schattige lammetjes te gaan kijken. Bij speurtocht Brammetje het Lammetje op de Veluwezoom komen kinderen aan de hand van spelletjes steeds meer te weten over lammetjes en ”groeit” tijdens de speurtocht je eigen schaapskudde. De speurtocht is voor kinderen van 4 t/m 6 jaar oud. Kijk voor meer informatie op de website van Natuurmonumenten.

2. Pirouettes maken op de ijsbaan
In de schaatshal in Leiden kun je tot en met half maart nog de Hollandse winter meepakken. Iedere ochtend kunnen kinderen in de vakantie schaatsles krijgen in de schaatshal in Leiden. De schaatsles duurt een uur en tijdens de les mogen er geen andere bezoekers schaatsen. Kijk voor meer informatie op de website van de schaatshal Leiden.

3. Weer Wiplala
In de regio Utrecht wordt er door Lente-uitjes de hele voorjaarsvakantie jeugdtheatervoorstellingen georganiseerd. Voor kinderen van 4 tot 8 jaar zijn er elke dag meerdere voorstelling te zien zoals ‘ Weer Wiplala’ en ‘Alibaba en de 40 rovers’. Kijk voor plaatsen en tijden in de agenda van Lente-uitjes.

4. Spacen in Nemo
Bij Nemo kun je kinderen deze voorjaarsvakantie onderdompelen in de wereld van sterren, ruimtepakken en raketten. Zo draait er een 3D-film over het planetenstelsel en het heelal en is de demonstratie ‘Ruimteschip Aarde’ meerdere keren per dag te zien. Je kunt nu ook van tevoren kaartjes bestellen op de website om de lange rijen te vermijden.

5. 2D Film Beertje Paddington
Voor een regenachtige middag is de 2D film Paddington een aanrader. De komische familiefilm is net in de bioscoop en heeft de Engelse kinderboek klassieker in een nieuw jasje gestoken. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Met ingesproken stemmen van o.a. Beau van Ervan Dorens en Freek Vonk. Bekijk hier de trailer. 

6. Riddertje spelen
Laat je kinderen zich verkleden tot ridder of jonkvrouw en neem ze gratis mee naar het Middeleeuwse kasteel in Muiden. In de voorjaarsvakantie zijn er een paar keer per dag rondleidingen, er is een speurtocht en een echte ridderslag bij te wonen. Kijk voor meer informatie op de website.