Een kleinschalig eco-friendly vakantieparkje in de Algarve

28.05.2014 05:30
ecologisch verantwoord vakantie vieren in portugal algarve muxima vakantie

Er zijn weinig plekken in Europa waar je in de zomer lekkerder zit dan in de Algarve. Volop zon, prachtige stranden en amper drie uur vliegen. Ga bijvoorbeeld een weekje naar Muxima, het huis van Jorge en Sofia, middenin een eucalyptusbos, vlakbij een paar van de mooiste stranden van Portugal. Het huis ligt vlakbij het plaatsje Aljezur, ongeveer een uur rijden van vliegveld Faro. 

Het huis heeft 7 kamers die apart verhuurd worden, grotendeels aan gezinnen. Er zijn drie gewone kamers en vier suites. De suites hebben een kitchenette en zijn ruimer (handig met rondrennende kinderen!). Rondom het huis is volop speelgelegenheid voor de kinderen, en een zwembad. De eigenaren Jorge en Sofia zijn superaardig. Elke ochtend zorgen ze voor een uitgebreid ontbijtbuffet (een ochtend waren er bananenpannenkoeken!), wat bij de prijs van je kamer is inbegrepen. Het ontbijt is tot 12:00, dus uitslapen is toegestaan. Voor lunch en avondeten zorg je zelf. Ga bijvoorbeeld naar Aljezur (5 minuten rijden) om lekker te eten of ingrediënten te kopen op de dagelijkse markt.

Muxima ligt in een rustige omgeving, maar er is nog steeds genoeg te doen. In de omringende bossen kun je fantastisch wandelen en mountainbiken. Tegenover Muxima zit een natuurpark waar meer dan 200 vogelsoorten wonen. Zin in een dagje strand? In minder dan tien minuten ben je met de auto bij de kust. Hier kun je kijken naar de (wind)surfers en zelf lessen nemen, of gewoon lekker de hele dag zwemmen.

Wat maakt dit huis nou helemaal geweldig? Je vakantie hier is ook nog eens helemaal eco-verantwoord! Casa Muxima mag zich als een van de weinige vakantiewoningen in Portugal eco-friendly noemen. Het huis is uitgerust met zonnepanelen, en veel van het water wordt gefilterd en gerycled. Het zwembad is ook helemaal ecologisch verantwoord, met een op planten gebaseerd filtersysteem, waardoor het eruit ziet als een prachtige pond. Hup! kinderen erin, jij met een boekje ernaast. Topvakantie!

ecologisch verantwoord vakantie vieren in portugal algarve muxima vakantie

ecologisch verantwoord vakantie vieren in portugal algarve muxima vakantie

4

8

6

ecologisch verantwoord vakantie vieren in portugal algarve muxima vakantie

Plus
• Bij het huis zit een groot eco-vriendelijk zwembad. Het lijkt een beetje op een poel, met lelies en kikkers, en is fantastisch voor kinderen. Eromheen staan heerlijke ligbedden
• In de lente en zomer is het praktisch al-tijd lekker weer
• Het huis is fantastisch voor kinderen. Ze kunnen er heerlijk buitenspelen in de zandbak en het zwembad. Daarnaast hebben de eigenaren Jorge en Sofia een ezeltje, biggetjes, geitjes en honden om mee te spelen
• De eigenaren bieden babysitting aan. Voor 8 euro per uur kunnen jullie een paar uur zonder de kinderen erop uit, terwijl zij lekker rond het huis hobbelen.

Min
• Een huurauto is wel nodig, want restaurants, winkels en het strand zijn net te ver weg om te lopen. Met een auto is alles prima bereikbaar (prachtige stranden op tien minuten rij-afstand!)
• Niet voor de echte luxebeesten. De inrichting is simpel, maar heeft alles wat je nodig hebt.

Casa Muxima
Montes Ferreiros
Cx. Postal 265-A
8670-000 Aljezur

Boeken kan hier, via de fantastische site i-Escape.