Een keer op een echt toffe plek logeren met de kinderen? Dat kan in ons buurland!

09.04.2018 16:09

Een nachtje bij oma kan natuurlijk altijd, vindt Renée. Maar wil je op een echt toffe plek logeren? Dan moet je in Belgisch Limburg zijn.

Mijn baby slaapt bijna door. Bijna. Ik schat nog een paar weken en dan verandert de zombie die ik ben geworden, weer in een normaal mens. Dan trekken de donkerblauwe wallen weg. Dan begint mijn leven weer. Ja, ik ben een tikkeltje dramatisch. Mijn plan is om dan weer vaak een nachtje of weekend weg te gaan met mijn gezin. Dat heb ik het afgelopen jaar amper gedaan. Ik vreesde dat mijn baby in een andere omgeving helemaal geen oog dicht deed en ik dus ook niet. Als zijnde voorpret ben ik al volop op zoek naar toffe slaapplekjes in de gratis digitale Limburg Vakantiegids. Wat blijkt? In Belgisch Limburg barst het van de toffe, bijzondere en unieke plekjes. En wij hebben er vast wat voor je uit de Vakantiegids gepikt.

Mijn oudste zoontje Cooper (4) kijkt over mijn schouder mee tijdens het surfen. Zijn favoriet zijn de boomtenten, vlakbij de bloesems, in Borgloon. Het zijn tenten in de vorm van druppels, die hangen in de bomen. Het is een kunstproject midden in de natuur. Binnen vind je een heerlijk groot matras. Je kunt er slapen met twee volwassenen en twee kleine kinderen. Of gewoon een nachtje één op één met je kind, ook wel eens leuk. Dit is echt effe back to basic, maar zó tof.

Tranendreef Boomtenten door K. Vrancken, Toerisme Limburg

In Ophoven, bij Kinrool, vind je een plek met wat meer luxe. Hier hebben ze een oud vrachtschip omgebouwd tot hotel. En hoe noem je zoiets dan? Een Botel, natuurlijk. Aan boord vind je niet alleen kamers met babybedjes en babystoelen, maar ook een jacuzzi. Ze hebben allerlei watersportfaciliteiten en terrassen met prachtig uitzicht over de omliggende natuur van RivierPark Maasvallei. Omdat de boot een vaste ligplek heeft, kun je er gewoon af om de omgeving te ontdekken.

Als de kids straks iets groter zijn en zwemdiploma’s hebben, weet ik al waar we dat gaan vieren. Namelijk op een kampeervlot op de Maas, in Dilsen-Stokkem. Ooit zag ik deze plek voorbijkomen in een Belgisch tv-programma, waar een paar volwassen mannen er onder het genot van een goede fles wijn geweldige gesprekken hadden. Ik dacht toen meteen: maar dat is ook supertof met je kinderen. Met de kano kom je op je slaapplek aan. Het is een vlot met een klein houten gebouwtje erop, waar je in slaapt. Hieraan vast zit een kleine vlonder, waar je lekker kunt eten en kijken hoe de zon onder gaat. En die goede gesprekken, die komen dan vanzelf wel.

Kampeervlot, Toerisme Limburg

Die zwemdiploma’s laten nog wel even op zich wachten. Dat gaan we deze meivakantie natuurlijk niet halen. Dus dan misschien maar naar Beringen. Daar vind je B&B De Witte Merel. Daar hebben ze naast gewone kamers ook tipi’s. Lekker luxe met tweepersoonsbed erin. Helemaal fijn. Maar… mijn oog viel vooral op de Sphairs die ze hebben staan. Dat zijn een soort opgeblazen ballen waar je in kunt slapen. Het leuke is dat je er door de transparante stof ‘s nachts prachtig uitzicht hebt op de sterren. Dit is avontuurlijk zonder dat het onmogelijk is voor kinderen. Hier kan zelfs mijn kleine nachtbraker een heerlijk nachtje doorslapen.

Voor nu moet ik nog even wachten voor ik wat kan boeken. Maar ondertussen blijf ik mij vergapen aan al het moois en leuks wat in de Limburg Vakantiegids staat. Want jeetje, wat heeft ons buurland veel voor ons in petto. Ook zien en lezen?

Vraag hier je gratis Limburg Vakantiegids aan

 

We hebben dit artikel geschreven in samenwerking met Toerisme Limburg, maar de inhoud is 100% van ons. Lees maar in ons advertentiebeleid.