En dit is je planning voor de herfstvakantie!

13.10.2015 04:50

Volgende week is het herfstvakantie. Een hele week thuis zitten met een hysterische peuter of een veel-te-vroeg-puberend-kind is niet goed voor de bloeddruk. Het fijne aan deze week is gelukkig dat je zelf niet veel moeite hoeft te doen voor het vinden van vermaak, want er is genoeg te doen. Wij hebben een klein overzichtje gemaakt (en als je zelf moet werken, stuur de oppas of opa en oma hier dan heen!):

Cinekid Festival: Het Cinekid Festival is hét media- en kinderfilmfestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar, waar ze uren kunnen leren, gamen, spelen, bouwen en ontdekken. Alle activiteiten zijn er op gericht het wereldbeeld van kinderen op een speelse, maar toch educatieve manier, te vergroten. Van premiéres tot workshops, en van theatervoorstellingen tot de digitale speeltuin van het MediaLab. Het Cinekid Festival is op verschillende plekken in het land te vinden, maar het hart van het festival is op het Amsterdamse Westergas-terrein en duurt van zaterdag 17 tot en met vrijdag 23 oktober.

Cinekid

VET Kindercabaret: Vetter dan Vet is alweer de vierde show van dit gezelschap en gaat over gymtassen die ‘s ochtends altijd kwijt zijn, vet rare kwaaltjes die dokter Snorrie wel even fikst, iedereen aan de iPads en zaken als raketpennen en horloges van echt plastic. Een interactieve voorstelling met zéér herkenbare sketches waarbij de kinderen én ouders het om beurten moeten ontgelden. Op maandag 19 oktober in Amsterdam, maar gedurende de herfstvakantie op meer locaties, zoals Ede en IJmuiden.
vet

Halloweenkermis: In Enschede kun je naar de jaarlijkse Halloweenkermis, van 17 tot en met 25 oktober. Deze kermis richt zich op jong en oud met ruim 55 attracties en leuke activiteiten, van pompoensnijden tot een optreden van Clown Desalles en een echte Halloweentocht met kostuums en lampionnen. Op woensdag is het opa- en omadag waarbij je extra veel korting krijgt samen met opa en oma!
kermisenschede

Haagse Kinderboekenmarkt: Dit jaar staat de kinderboekenmarkt, net als de Kinderboekenweek, in het teken van ‘Raar, maar waar!’, met extra aandacht voor natuur, wetenschap en techniek. Er zijn diverse workshops, zoals creatief kleuren, schminken, Spaanse liedjes leren, een monstermasker maken of zelf een boek leren schrijven. Maar natuurlijk kun je ook gewoon lekker pluizen tussen honderden kinder- en jeugdboeken. De kinderboekenmarkt sluit de kinderboekenweek af en vindt plaats op 18 oktober tussen 11:00 en 17:00.
kinderboekenmarkt

Chuggington doe-dagen: Het is ook weer tijd voor de Chugginton doe-dagen in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Tijdens deze dagen kun je naar de Chuggintonbioscoop voor de nieuwste Chuggingtonserie, op de foto met Wilson – een van de drie Chuggers, eindeloos spelen met Stack Track in de grootste Chugginton speelwereld ooit en nog veel meer.
Schermafbeelding-2015-09-03-om-09.22.49

De betovering: De Betovering is hét internationale kunstfestival in Den Haag voor de jeugd van 2 t/m 12 jaar waarop  ruim 350 voorstellingen op de planning staan. De Betovering is een 10 dagen durend feest met toneel, dans, muziek, beeldende kunst, films, workshops en nog veel meer, verspreid over 50 culturele instellingen in Den Haag. Een leukere manier om je vakantie door te brengen dan met magische voorstellingen, creatieve knutsel activiteiten en bijvoorbeeld zelf een toneelstuk te leren schrijven is er niet!
Aaipet- de betovering

Halloween in Plaswijckpark: Tijdens de herfstvakantie staat het Plaswijckpark in Rotterdam in het teken van Halloween. Overdag kun je tussen 11.00 en 17.00 uur lekker komen knutselen, heksenbezems maken en geschminkt worden als je favoriete griezel. Maar het wordt pas écht griezelig in het donker, dus is het park op woensdag (21e) en vrijdagavond (23e) ook weer geopend. Op woensdagavond is het griezelen speciaal voor kinderen tot en met 7 jaar en op vrijdag voor de echte durfals van 8 tot en met 12 jaar.
HALLOWEEN-plaswijck

Niemand hoeft zich dus te vervelen deze herfstvakantie. Veel plezier!

Ga ook eens naar: Castellum Hoge Woerd. Romeins vertier in Utrecht.