Fietsen in de herfstvakantie met je kind

19.09.2022 14:09

De zomervakantie is voorbij. Het lijkt nog ver weg, maar in oktober staat alweer de herfstvakantie voor de deur. Wil jij samen met je kind(eren) hét gevoel van vrijheid voelen met een fietsvakantie? Denk eraan dat kinderen – en zeker jonge kinderen – beperkingen hebben op een fietsvakantie! Denk bijvoorbeeld aan een middagdutje, maar vergeet ook niet dat jonge kinderen nog niet heel lang kunnen fietsen.

Lees in dit artikel meer over populaire kindvriendelijke fietstochten in Nederland voor in de herfstvakantie.

Leersum en omgeving

De provincie Utrecht staat betekent om de mooie kastelen en verschillende buitenplaatsen. Een ideale combinatie van cultuur en natuur. De fietsroute Leersum en Omgeving begint officieel in Amerongen, maar omdat het een rondrit is kan je beginnen en stoppen vanaf elk knooppunt. In totaal is de route 50 kilometer. Zonder stop doe je er ongeveer 3 uur en 20 minuten over. Wij raden je aan om verschillende stops te maken tijdens de route. Zou houd je het fietsen leuk voor je kleintje!

Beukendreef

Een fietstocht langs het Vondelpark, het Amsterdamse Bos, Olympisch Stadion en natuurgebied de Oeverlanden? Deze fietsroute van 25,5 kilometer – genaamd de Beukendreef – heeft alles! Een echte aanrader voor in de herfst, maar je kan deze route ook bewaren voor in de lente en zomer. Let wel op! Het pontje van het Nieuwe Meer gaat alleen in de lente, zomer en nazomer. Maak verschillende stops en geniet samen van de mooie omgeving!

Otterlo en omgeving

Samen de provincie Gelderland ontdekken tijdens je fietsroute rondom het Nationale Park De Veluwe? Fiets langs gemengde bossen, natte en droge heide en verschillende zandverstuivingen. Kom onderweg het Rode Kruismonument tegen, het Jachthuis Sint Hubertus en fiets door het unieke Nationaal Park De Hoge Veluwe. Dit park is maar liefst 5500 hectare groot. Kom edelherten tegen of ga op zoek naar zwijnen en vossen. Er is genoeg te zien!

Handige voor- en achterzitjes

Is je kindje nog te klein om zelf te fietsen, maar groot genoeg om in een voor- of achterzitje te zitten? Kijk dan eens naar het hippe voorzitje, de Urban Iki. Dit voorzitje is speciaal voor kinderen van 9 maanden tot 3 jaar oud en kan een gewicht dragen van 9 tot maximaal 15 kilo. Schaf dit voorzitje aan voor 59,95 euro en ontdek samen de provincie Utrecht, Noord-Holland of Gelderland.

Liever een achterzitje? Ook dan heeft Fietsvoordeelshop.nl een mooi aanbod! Kijk eens naar de Bobike One Maxi. Dit achterzitje heeft het zogenaamde Click & Go systeem. Met dit systeem zeg je de Bobike One Maxi eenvoudig op elke fiets! Je kan dit achterzitje aanschaffen als je kindje 18 maanden is en tot maximaal 6 jaar oud.